Ловци из Осмака отворили сезону лова на срнећу дивљач

Захвалнице за истакнути рад ловцима,сарадницима и пријатељима ЛУ Срндаћ

У нову сезону лова на срнећу дивљач  кренули су и чланови  Ловачког удружења „Срндаћ“ из Осмака. У суботу,  2. јуна, у секцији Осмаци, код ловачке куће у Сајтовићима, приређена је мала свечаност у част предстојеће ловне сезоне на, како овдје кажу, најљепшу врсту дивљачи.

Тог дана, пушке су мировале, ловци су се, захваљујући својим домаћинима, члановима ловне секције Осмаци, лијепо дружили и почастили, те договарали како ће наредног викенда, кренути по овдашњим горама и ливадама у потрагу за срндаћима.       

Предсједник Скупштине ЛУ „Срндаћ“ Милорад Андрић поздравио је све присутне, посебно госте међу којима су били савјетник у Кабинету предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић, затим  секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић,  предсједник и секретар ЛУ „Игришта“ из Власенице Марко Тодоровић и Млађен Голић, те представници Полицијске станице у Осмацима, привредници из овог краја и други сарадници и пријатељи ЛУ „Срндаћ“.

Андрић је својим колегама, ловцима, пожелио успјешан лов и добар поглед.

-Наше удружење, у двије секције, броји  140 чланова – каже Драгиша Бојковић, секретар ЛУ „Срндаћ“. Наводи да је овај крај богат срнећом дивљачи, те да је годишњим планом планиран одстрел 14 срндаћа.

Сезона лова на срнећу дивљач предвиђено је да траје до половине септембра ове године. У првом дијелу ловне сезоне планирано је да се врши селективни одстрел, како би из ловишта најприје била изловљена грла лошијег квалитета, док је трофејни одстрел срндаћа предвиђен за посљедњи мјесец ловне сезоне,  од 5. августа до 15. септембра. 

Са својим млађим колегама, на отвору нове ловне сезоне,  дружили су се и двојица најстаријих ловаца у овом крају – Слободан Вуковић и Тихомир Јурушевић. Ови ветерани лова закорачили су у десету деценију живота и још увијек,  како кажу,  изађу у ловиште да би уживали у природи и оживјели успомене на своје богате ловачке каријере.

-Ово су наше ловачке величине – чујемо од млађих ловаца, који и оваквим сусретима  исказују својеврсну пажњу и поштовање према старим ловцима.                                  

Секретар ЛУ „Срндаћ“ Драгиша Бојковић и предсједник ловачке секције Осмаци  Перо Андрић, са својим сарадницима, добрано се побринули за богату трпезу и организацију овог скупа уз, наравно, свесрдну помоћ руководства матичног ловачког удружења.

На свечаности, уприличеној поводом почетка ловне сезоне на срнећу дивљач, уручена су и посебна признања једном броју ловаца за истакнути рад и ангажовање у протеклом периоду, те сарадницима и пријатељима ЛУ „Срндаћ“,  који су помогли развој ловства у овом крају.  

 

Ветерани лова Слободан Вуковић и Тихомир Јурошевић са челницима ЛУ Срндаћ
Признање за секретара ЛС РС Живојина Лазића
Савјетник у Кабинету предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић са признањем ЛУ Срндаћ

 

                                                                                                                        М. Лазаревић

Be the first to comment

Leave a Reply