Одржана Изборна скупштина ЛУ Мајевица из Лопара

Lopare – Након  проведених избора у свих осам ловних јединица заказана је за 15. април Изборна скупштина овог удружења,

Од позваних 50, скупштини је присуствовало 47 делегата,  а од званица присутан је био секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић.

У свом Статуту ово ловачко удружење има ограничење избора предсједнка на два узастопна мандата.

Пошто је досадашњем предсједнику Лазару Стевановићу истицао други мандат кренуле су активности прије скупштине да се нађе квалитетан кадар.

Досадашњи предсједник Лазар Стевановић поднио је детаљан извјештај о досадашњем раду удружења из кога преносимо :

– Ловачко удружење Мајевица броји 467 чланова од којих је 36 заслужних и седам чланова пионира.

У протеклој години је 16 ловаца одрађивало приправнички стаж те стекло услове да у наредном периоду полаже ловачки испит. Пријем нових чланова повољно утиче на поправљање старосне структуре чланства.

У прошлој години је урађена и нова ловно привредна основа која је урађена по повољној цијени са уштедом од готово 20.000 КМ.

Ловиште ловачког удружења Мајевица има површину од 29.400 хектара. Рађено је пуно и у ловишту, засијане су њиве за дивљач са кукурузом и другим културама, допуњавану су солила и хранилишта, а грађена су и нова.

Потписан је уговор са ресорним Министарством о кориштењу ловишта до 2026 године, а дисциплински суд и туживац су имали неколико предмета које су савјесно и педантно одрадили.

Поменут је и криволов те упад криволоваца из других ловачких удружења против којих се води поступак у суду и тужилаштву.

Поменута је и одлична сарадња са удружењима на нивоу ловне регије Семберија и Мајевица као и добра сарадња са ловачким удружењима из Федерације БиХ са којима се граничи ловиште, – рекао је у свом избјештају Стевановић.

Учесницима скупштине обратио се и Живојин Лазић секретар ЛСРС који је похвалио рад скупштине, честитао старом руководству на  досадашњем добром вођењу удружења, а ново изабраним пожелио пуно успјеха у предстојечем раду и рекао:

„Ловачко удружење Мајевица из Лопара спада у једно од прва три  најузорнија ловачка удружења по своме раду и јединству. Ловачком савезу требају овакви људи као што је ново изабрани предсједник  Јовица Глигић.

Ловачки савез у овој години и наредном периоду има велике планове. Имамо младу екипу на челу са нашим предсједником Савом Минићем која је направила велики искорак и према ресорном министарству са којим се данас праве закони и не чека  се као раније по годину дана за пријем код  ресорног министра .“ – казао је Лазић.

Скупштина је једногласно изабрала за новог предсједника Јовицу Глигића магистра правних наука а за потредсједника Лазара Стевановића који је потредсједник Ловачког савеза Републике Српске.

Предсједник скупштине поново је Адам Кнежевић, а секретар скупштине Александар Саша Илић.

У  Управном одбору поред Глигића, Стевановића и Илића су још и осам предсједника ловних јединица: Ивановић Михајло ловна јединица Лопаре, Стевановић Душан ловна јединица Прибој, Видовић Зоран ловна јединица Мачковац, Стевановић Миленко ловна јединица Корај, Трупинић Жељко ловна јединица Пипери, Исаиловић Владо ловна јединица Мртвица, Секулић Станко ловна јединица Бусија и Шакотић Драган из ловне јединице Тобут.

За предсједника савјета за ловство-главног лововодју такође је једногласно изабран Максимовић Радивоје дугогодишњи професионални ловочувар у пензији.

Надзорни одбор: Максимовић Ђорђо предсједник, Драгичевић Бошко и Михајловић Стојан чланови.

Дисциплински суд: Давидовић Милорад предсједник и чланови Петковић Мићо, Јовица Ристић, Рикановић Милорад и Секулић Драган.

Дисциплински тужилац је Илић Зоран а његов замјеник је Стевић Миливоја.

Делегати у скупштини Ловачког савеза су Стевановић Радо и Јовић Миладин.           

 Божић Миладин 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply