Конан похарао Озрен

Овогодишњи шампион на Озрену, пас Конан, власника Јакуба Омерчића

Ловачки копов, власника Јакуба Омерчића из Добоја, побиједник је 12. државне утакмице паса у гатеру на дивљу свињу на Озрену

Кинолошко удружење „Прим. др Зоран Јањушевић“ из Добоја је ове године организовало „Дванаесту државну утакмицу паса гласног гона у раду на дивљу свињу“  у Гатеру „Озрен“ у Карановцу (општина Петрово).

Утакмица је одобрена од Кинолошког савеза Републике Српске, с правом додјеле кандидатуре „CACT“ па је за њу, као и претходних година, владало велико интересовање.

У каталогу, који је због великог интересовања био попуњен мјесец дана раније, било је уписано 35 паса из цијеле БиХ, а изведено је њих 30, међу којима је највише било гонича. Поред домаћих такмичара учествовала су и два њемачка ловна теријера из Србије.

Утакмицу су судиле кинолошке судије: Предраг Узелац из Бање Луке и Ивица Бошковић из Осијека. Делегат манифестације је био Радован Мазалица, кинолошки судија из Новог Града.

Оно што ће остати упамћено јесте да је само један пас пронашао вепра у гатеру, квалитетно га одрадио и тако се пласирао у први наградни разред, са освојеним 181 бодом и титулом „CACT BiH БиХ“. Ријеч је о псу Конану, чиј је власник Јакуб Омерчић, члан Ловачке секције Путниково брдо, ЛУ „Фазан“ Добој.

-Вјерујте да је ово мој најсрећнији дан. Волим лов и ловим дуги низ година, а највише волим ловити дивље свиње посебно са гоничима. Конан је данас оправдао свој квалитет и одрадио утакмицу на најбољи начин, истакао је Омерчић након додјеле признања.

Ведран Божичковић, предсједник ЛУ „Фазан“ Добој, такође је изразио задовољство успјехом свога ловца.

-Јакуб је данас крунисао труд који је уложио радећи са својим псом, а мени је, као и сваком предсједнику, веома драго што је баш наш члан постигао овакав резултат и био најбољи, рекао је Божичковић.

Ове године генерални покровитељ манифестације je билo ловачкo удружењe „Фазан“ Добој, а генерални спонзор – познати произвођач храна за псе „Quicker“.

                                                                             В. Стјепановић

Заjедничка фотографија учесника Државне утакмице паса на Озрену

Be the first to comment

Leave a Reply