Ловци Црњелова прославили ловачко вече

Ловачке вечери које организују ловци из Црњелова  на крају ловне године свим посјетиоцима остају у сјећању по присној домаћинској атмосфери јер се организују у фискултурној сали мјесне основне школе.

Ту се не губи дух повезаности ловаца са својим мјештанима који жељно очекују овај дан и увјек се тражи карта више. О важности овог догађаја говори и то да су карте распродате за само један дан.

Термин за ово славље је био пун погодак јер су задњег дана марта стигли и сви ловци из дијаспоре због прославе Ускрса у земљама гдје бораве.

Око припреме ловачке вечере буде пуно посла јер није мала ствар дочекати преко 400 посјетилаца од пољопривредника па до министара и посланика.

Позиву су се и овај пут одазвали побратими и драги гости и то међу осталима: делегација из Брода и Сијековца, Јамене у Срему, Забрђа, Дворова, Лопара. Био је ту и градоначелник Бијељине Мићо Мићић, предсједник Борачке организације, Лазар Стевановић потпредсједник ЛСРС и члан Управног одбора ЛСРС Здравко Илић, представници ловачког удружења Соко Козлук, предсједник Ловне регије Семберије и Мајевице Богдан Мирковић, представници свих ловачких удружења ове регије.

Међу званицама је био и народни посланик Златко Максимовић, представници свих политичких партија у Граду Бијељини.

У поздравном говору предсједника овог ловачког удружења Живојина Жике Лазића који је и секретар ЛСРС могло се доста тога доброга чути.

Присутнима се обратио и потпредсједник ловачког савеза Лазар Стевановић који је поздравио све присутне у своје име и име предсједника Минића који због обавеза није могао доћи и рекао да је Ловачко удружење Црњелово узорна чланица савеза која редовно измирује све обавезе према савезу.

Присутне је  поздравио и Марко Видић предсједник Ловачког удружења Вучјак из Брода:

„У ратном пожару када смо морали напустити своје домове нашли смо други дом и руку пријатељства код наше браће из Црњелова. Пријатељство ловаца ова два мјеста крунисано је прошле године повељом о братимљењу, надам се да ћемо се и у наредном периоду узајамно посјећивати и лијепо дружити те имати добар лов и добар поглед“.

У свом обраћању предсједник Ловачког удружења Граничар из Јамене Радивоје Вечић је поздравио све присутне и истакао:

„Наша сарадња по питању лова, пријатељства и комшијских односа траје више деценија али ми смо се и побратимили прије десетак година па је и самим тим наша сарадња подигнута на виши ниво.

По ко зна који  пут смо  овде и јако нам је  лијепо, пријатно и дивно се осјећамо.“

Миће Мићића, градоначелник Бијељине није крио задовољство:

„Ја сам практично овдје одрастао, ишао сам овдје у школу. Знам пуно ловаца, а пуно је мојих пријатеља ловаца из Црњелова. Од срца им честитам на овако лијепо организованој ловачкој вечери али морам истаћи да је и читаво ловачко удружење добро организовано. Поред тога они јако воде рачуна и о одстрелу и о узгоју дивљачи и ово удружење је увјек једно од најбољих.“ – рекао је Мићић.

Предсједник удружења Живојин Лазић је истакао

„И ове године се традиционално окупљамо на крају ловне године већ 24 године, нека  ово дружење послужи другима за примјер.

У овоме дружењу нема политике у ловству постоји јединство, а  од ове године Ловачки савез РС  је укључен и у бужет Републике Српске. Донаторска средства од око 400 хиљада марака биће равномјерно распоређена ловачким удружењима а према пројектима које буду кандидовали. Ловачко удружење Црњелово ће кандидовати два пројекта а то је завршетак ловачког дома и изградњу  аква парка који ће бити уз стрелиште и мало језеро у Доњем Црњелову – рекао је Лазић

Као и ранијих година традиционални спонзори су обезбједили  богате награде за ловачку томболу са двије ловачке пушке, карабин и сачмарицу као главне награде.

Дружење уз вечеру, пиће и изврсну музику виртоуза Миленка Миге Докнића потрајало је до дубоко у ноћ.

Божић Миладин

 

Be the first to comment

Leave a Reply