ЛУ “Загорје“ Калиновик: Дружење у првом плану на отвору ловне сезоне

Отвор сезоне лова на срнећу дивљач у Ловачком удружењу “Загорје“ Калиновик ове године је уприличен у Планинарско-туристичкиом дому “Јелашца“ у истоименом селу. На свечаном ручку 09. јуна окупило се преко 150 ловаца и њихових пријатеља.

Свечани ручак поводом отвора лова

Предсједник Удружења Слободан Ђорем поздравио је присутне и захвалио се на овако великом одзиву. У свом говору он је истакао да је главни задатак свих чланова Удружења прије свега узгој и заштита дивљачи, изградња ловно-узгојних и ловно-техничких објеката, па тек онда одстрјел. Поздравио је и многобројне госте из других удружења, као и представнике полицијске станице и дома здравља са којима калиновачки ловци његују изузетно добре односе, а све у циљу добробити ловства ове општине.

Ловачко удружење из Калиновика је један дуг период пословало са негативним салдом. Међутим, доласком Ђорема на чело Удружења ствари су се почеле мијењати на боље. У свом раду посебно су се држали законске регулативе која дефинише област ловства. Ђорем, коме је прије пар мјесеци повјерен други мандат предсједника, нагласио је све досада постигнуте успјехе. То се првенствено односи на санирање губитка Удружења од 65.000 КМ, измирење 36 заосталих плата за три професионално запослена ловочувара, те у потпуном опремању ловочуварске служба.

Треба истаћи да Слободан Ђорем поред функције предсједника ЛУ “Загорје“, изузетно успјешно обавља дужност предсједника Надзорног одбора ЛСРС.

Свечаном ручку присуствовао је и први потпредсједник ЛСРС Стеван Драшковић. Он је упутио искрене честитке новом-старом руководству Удружења на поновном избору и пожелио им успјешан рад, уз наду да ће остварити још боље резултате у предстојећем мандату. У знак пажње, испред Ловачког савеза и у име предсједника Сава Минића, Драшковић је Ђорему поклонио зидни сат са грбом Савеза.

Слободан Ђорем са поклоном Савеза

Такође, потребно је истаћи да је у оквиру Удружења формиран ловачки подмладак. Чланови подмлатка учествују у свим ловачким активностима, па су тако узели учешће и дали велики допринос у организовању отвора лова и свечаног ручка.

Подмладак ЛУ “Загорје“ Калиновик

 

У лову су одстрјељена два срндаћа, а киша која је падала дан раније свакако је утицала да улов буде бољи. Ипак, не сумњамо да ће ловци из Калиновика имати успјешњу сезону, јер је њихово ловиште изузетно богато свим врстама дивљачи, а посебно срнећом.

Најуспјешнија група ловаца

 

МП

Be the first to comment

Leave a Reply