Сарајевско-романијска регија: Обиљежена крсна слава

Крсна слава Сарајевско-романијске регије обиљежена је пригодном вечером у ресторану хотела Београд у Источном Сарајеву. Ловци из седам удружења ове регије за своју славу одабрали су дан када се слави Рођење Пресвете Богородице и традиционално га обиљежавају са својим пријатељима. Присутне је најприје поздравио домаћин славе предсједник Савјета регије Стеван Драшковић.

Овогодишњој прослави поред кума Рада Софренића из Добоја, присуствовали су предсједник ЛСРС Саво Минић, секретар ЛСРС Живојин Лазић, предсједник Надзорног одбора ЛСРС Слободан Ђорем и предсједник Стручног савјета за ловство ЛСРС Јелана Дошло. У свом говору господин Минић се осврнуо на постигнуте резулте Савеза у протеклом периоду и предочио планиране активности. И Минић и Драшковић су посебно истакли значај улагања Владе Републике Српске и ресорног министарстава у области ловства, као и рад Министарства спољне трговине и економских односа БиХ на доношењу прописа који ће омогућити извоз трофеја уловљене дивљачи. Тим поводом, министру Мирку Шаровићу биће уручен посебан поклон ЛСРС.

Након овога, уручене су захвалнице појединцима и организацијама и ордени ЛСРС за заслужне ловце, а ловочувари су добили поклон од Савеза – нову ловочуварску униформу.

Поред многобројних ловаца и гостију, весеље су својим присуством увеличали предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић и начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић. Као гости, прослави су присуствовали ловци ЛУ “Озрен“ Петрово и предсједник ЛУ “Бакић“ Фоча Бојан Костић.

МП

Be the first to comment

Leave a Reply