Uspješan lov Stanojevića u Sloveniji: Odstrijelili dva srndaća!

Stanojevići sa svojim prijateljima iz Kopra

Slaviša Stanojević iz zvorničkog sela Roćević lovom se bavi blizu dvije i po decenije. Iako se dugo godina nalazi na privremenom radu u Švajcarskoj, svaki put kada mu vrijeme i radne obaveze dozvole, dolazi u rodni kraj, te u više mjesta u Republici Srpskoj, ali i u Sloveniji da bi se, kako kaže, družio i lovio sa svojim brojnim prijateljima.

Ovih dana Slaviša se,  sa sinom Dejanom,  obreo u lovu u Kopru, kod lovaca iz LU „Rižana”.

Ljubazni domaćini, predvođeni uglednim lovcem Fabiom Stefe, dugogodišnjim čelnikom lovaca u Kopru, organizovali su za Stanojeviće lov na srneću divljač.

Otac i sin,  inače članovi LU „Soko” iz Kozluka kod Zvornika, proveli su, kažu, dva nezaboravna dana u prelijepom lovištu koparskih lovaca.

Stanojevići su, uz dobro druženje sa svojim domaćinima, uspjeli i da odstrijele dva srndaća. Podjednako uspješni su bili i otac i sin. Posebno će lov u Sloveniji ostati u sjećanju mlađanom Dejanu, pošto mu je ovo prvi trofej srndaća na početku lovne karijere.

-Srce je zatreptalo, adrenalin  proradio, kad sam odstrijelio srndaća. Mnogima su potrebne godine lovačkog staža da bi odstrijeli srndaća, meni se, eto,  sreća osmijehnula već na startu lovačke karijere – kazuje Dejan, koji je prošle godine položio lovački ispit u Zvorniku.

Mlađani Stanojević se sa lovcima druži od svoje osme godine. Bio je član podmlatka kozlučkog „Sokola”, a sa tatom je, veli, obišao mnoga lovišta u Podrinju, Semberiji, regiji Birač, ali i na Romaniji.

Kaže, otac će mu biti najbolji putokaz i oslonac lovačkoj savjesti za moralno ponašanje prema prirodi i divljači.

„Drago mi je da je sve više mojih vršnjaka zavoljelo lov. Jer, vjerujte, nema prosperiteta lovstva bez mlađih generacija”, ističe ovaj skromni 18-godišnjak, očigledno ponosan što nastavlja porodičnu tradiciju.

M.L.

 

Be the first to comment

Leave a Reply