Бијељинцима сва злата на 18. Купу РС у гађању летећих мета VIDEO

Подбједничка екипа 18. Купа Републике Српске у гађању летећих мета – дисциплина трап је „Семберија 2“, друго мјесто освојила је екипа Ловачког удружења „Вучјак“ из Брода, а трећа екипа је из Станара.

Чланови Ловачког удружења из Бијељине имали су највише успјеха на домаћем терену јер су добили част да организују ово престижно такмичење у години када славе велики јубилеј – вијек од оснивања организованог лова.



Бијељинци су имали највише успјеха и у појединачној конкуренцији јер је тријумфовао њихов члан Младен Симић, испред Небојше Стијаковића из Бањалуке, те Дејана Билића из Станара. У гађању непокретне мете срндаћа на 100 метара ловачким карабином прво мјесто заузео је Драгиша Симић такође из „Семберије“ док су друго и треће мјесто освојили Бобан Богдановић и Миле Јовановић из Ловачког удружења „Црњелово“.

Најбољим екипама и појединцима медаље, пехаре и новчане награде додијелио је предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић, који се захвалио домаћинима на доброј организацији и додао да овај вид такмичења међу ловцима треба да буде још масовнији. И заиста, осим учесника који су пласман на завршницу изборили добрим резултатима на регионалним такмичењима, око стрелишта се окупио велики број љубитеља ловног стрељаштва из свих крајева Српске, а били су и угледни гости како из врха ЛС РС тако и Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде, те представници града Бијељине на челу са градоначелником Мићом Мићићем.

Управо захваљујући Мићићу, који је и предсједник Скупштине ЛУ „Семберија“, ово удружење добило је локацију за стрелиште која задовољава све услове за овај вид такмичења. Након тога, чланови удружења на челу са главним координатором за све послове Здравком Стевановићем ужурбано су радили на изградњи стрелишта и свих пратећих објеката како би такмичари и посјетиоци имали максималан угођај. На крају је и лијепо вријеме послужило такмичаре па је манифестација прошла у најбољем могућем реду.

Миладин Божић

Be the first to comment

Leave a Reply