Bijeljincima sva zlata na 18. Kupu RS u gađanju letećih meta VIDEO

Podbjednička ekipa 18. Kupa Republike Srpske u gađanju letećih meta – disciplina trap je „Semberija 2“, drugo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog udruženja „Vučjak“ iz Broda, a treća ekipa je iz Stanara.

Članovi Lovačkog udruženja iz Bijeljine imali su najviše uspjeha na domaćem terenu jer su dobili čast da organizuju ovo prestižno takmičenje u godini kada slave veliki jubilej – vijek od osnivanja organizovanog lova.Bijeljinci su imali najviše uspjeha i u pojedinačnoj konkurenciji jer je trijumfovao njihov član Mladen Simić, ispred Nebojše Stijakovića iz Banjaluke, te Dejana Bilića iz Stanara. U gađanju nepokretne mete srndaća na 100 metara lovačkim karabinom prvo mjesto zauzeo je Dragiša Simić takođe iz „Semberije“ dok su drugo i treće mjesto osvojili Boban Bogdanović i Mile Jovanović iz Lovačkog udruženja „Crnjelovo“.

Najboljim ekipama i pojedincima medalje, pehare i novčane nagrade dodijelio je predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić, koji se zahvalio domaćinima na dobroj organizaciji i dodao da ovaj vid takmičenja među lovcima treba da bude još masovniji. I zaista, osim učesnika koji su plasman na završnicu izborili dobrim rezultatima na regionalnim takmičenjima, oko strelišta se okupio veliki broj ljubitelja lovnog streljaštva iz svih krajeva Srpske, a bili su i ugledni gosti kako iz vrha LS RS tako i Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, te predstavnici grada Bijeljine na čelu sa gradonačelnikom Mićom Mićićem.

Upravo zahvaljujući Mićiću, koji je i predsjednik Skupštine LU „Semberija“, ovo udruženje dobilo je lokaciju za strelište koja zadovoljava sve uslove za ovaj vid takmičenja. Nakon toga, članovi udruženja na čelu sa glavnim koordinatorom za sve poslove Zdravkom Stevanovićem užurbano su radili na izgradnji strelišta i svih pratećih objekata kako bi takmičari i posjetioci imali maksimalan ugođaj. Na kraju je i lijepo vrijeme poslužilo takmičare pa je manifestacija prošla u najboljem mogućem redu.

Miladin Božić

Be the first to comment

Leave a Reply