Brođani prvi na regiji u disciplini „trap“

Ove nedjelje završene su kvalifikacije za Republičko takmičenje na Dobojsko-modričkoj regiji u disciplini„Trap“ na gađanju glinenih golubova za lovnu 2019/20 godinu.

Pucalo se u dva navrata. Prvo pucanje održano je u Stanarima, a drugo u Derventi.



U ovim utakmicama ekipa iz Broda bila je najuspješnija i zauzela je prvo mjesto, oni su u dva pucanja skinuli šest golubova više od drugo plasirane ekipe LU „Srndać“ Stanari.

Treće mjesto zauzela je ekipa iz LU „Motajica“ iz Dervente.

Za ekipu iz LU „Vučjak“ Brod nastupali su Aco Šukurma kapiten ekipe ,zatim Mileta Marković i Jovo Josipović.

Za ekipu iz LU „Srndać“ Stanari nastupali su Cvjetko i Željko Bjeličić te Srefan Škorić, a za ekipu LU „Motajica“ iz Dervente nastupali su Milenko i Milan Puljanović te Darko Liščić.

Ove tri ekipe plasirale su se za Republičko takmičenje u disciplini „Trap“, a njima se pridružila četvoro plasirana ekipa iz LU „ Motajica „ Derventa“ tako da će ove četiri ekipe predstavljati dobojsko-modričku regiju na Republičkom takmičenju koje će se održati u septembru-oktobru mjescu najvjerovatnije u Bijeljini.

Kod pojedinačnog raspucavalja najbolje oko i smirenu ruku imao je Stefan Škorić, dok je drugo mjesto zauzeo Cvjetko Bjeliličić obojica iz Stanara, a sa trećim mjestom morao se pomiriti stari iskusni pucač Jovo Josipović iz ekipe Broda.

Be the first to comment

Leave a Reply