Бродски ловци представили експонате на сајму привреде

Сајам привреде, пољоприврде и туризма у Броду био је идеална прилика да Ловачко удружење „Вучјак” изложе дио експната и велики број трофеја које су чланови овог удружења прикупили током посљедњих година, али и раније.



На штанду се могао видјети велики број трофеја разних врста дивљачи као и дермопластичних препарата дивљачи попут шакала, фазана, дивље патке и других врста које обитавају на просторима бродског ловишта. Посјетиоци сајма имали су прилику да виде лобању медвједа којег је одстрелио предсједник „Вучјака” Марко Видић у вишеградском ловишту. Атрактивно је било и роговље јелена лопатара који је одстрењен у бродском ловишту, те роговље муфлона који је нажалост посљедњи пут виђен у ловишту овог удружења 1994. године. Сајам је отворио министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, а посјетили су га и први човјек Ловачког савеза РС Саво Минић, те начелник општине Брод Илија Јовичић као и остали угледни гости из Брода и окружења.

Уоквиру сајма Привреде у Броду одржани су и гастро сусрети у препуном парку испред спортског центра. Било је доста учесника и оних који су нудили своје специјалитете за дегустацију. Секција “Лијешће” је поводом гастро сусрета имала екипу у кувања чорбанца. Лијепом дружењу присуствовали су и чланови подмлатка ове секције и цијелог удружења, те су помагали старијим приликом кувања.

Be the first to comment

Leave a Reply