Чемерница дочекује 1.000 ловаца

Ловачко удружење “Змијање” Бањалука  23. фебруара 2019. године одржава 11. ловно-туристичку манифестацију “Дани вука Чемерница 2019”

Прошле године на овој манифестацији учествовало је више од 1.000 ловаца из Републике Српске, БиХ, а затим и из Србије, Хрватске, Словеније, Аустрије, Њемачке, што јасно говори о њеној величини и значају. Организатори најављују да ће ово издање бити бар у рангу прошлогодишњег, ако не и веће.

– Имамо потврду да нам долазе ловци из свих земаља бивше Југославије, те још неколико европских држава, тако да очекујемо више од 1.000 учесника. Котизација је симболичних десет марака, а поред традиционалног лова вука, у ту цијену укључен је ручак, неограничено пиће, бесплатна томбола, музика, фолклор. Окупљање на зборном мјесту у Агином Селу код Бањалуке је заказано за осам часова. У лову је обавезно коришћење пушака сачмарица. Регистрација учесника врши се на лицу мјеста на дан одржавања манифестације – поручили су организатори.

Програм манифестације обухвата лов вука на планинама Чемерница и Тисовац, те након лова дружење уз традиционалну кухињу, пиће и музику.



Хајка у Шипову 16. фебруара

Организатори хајке на вука у Шипову били су приморани да због лоших временских услова помјере овогодишњу манифестацију за седам дана па ће умјесто 9. фебруара, како је првобитно планирано, бити одржана седам дана касније, 16. фебруара.

– Узнемиравање ловишта у оваквим условима би се косило са етичким принципима ловства и могло би да има погубан утицај на дивљач. Ипак, уважавајући све наше госте који су планирали да присуствују 38. хајци на вука, покушаћемо да одржимо хајку 16. фебруара уколико се временски услови поправе – навели су организатори.

Дарко Јованић

Be the first to comment

Leave a Reply