Čemernica dočekuje 1.000 lovaca

Lovačko udruženje “Zmijanje” Banjaluka  23. februara 2019. godine održava 11. lovno-turističku manifestaciju “Dani vuka Čemernica 2019”

Prošle godine na ovoj manifestaciji učestvovalo je više od 1.000 lovaca iz Republike Srpske, BiH, a zatim i iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, što jasno govori o njenoj veličini i značaju. Organizatori najavljuju da će ovo izdanje biti bar u rangu prošlogodišnjeg, ako ne i veće.

– Imamo potvrdu da nam dolaze lovci iz svih zemalja bivše Jugoslavije, te još nekoliko evropskih država, tako da očekujemo više od 1.000 učesnika. Kotizacija je simboličnih deset maraka, a pored tradicionalnog lova vuka, u tu cijenu uključen je ručak, neograničeno piće, besplatna tombola, muzika, folklor. Okupljanje na zbornom mjestu u Aginom Selu kod Banjaluke je zakazano za osam časova. U lovu je obavezno korišćenje pušaka sačmarica. Registracija učesnika vrši se na licu mjesta na dan održavanja manifestacije – poručili su organizatori.

Program manifestacije obuhvata lov vuka na planinama Čemernica i Tisovac, te nakon lova druženje uz tradicionalnu kuhinju, piće i muziku.HajkauŠipovu 16. februara

Organizatori hajke na vuka u Šipovu bili su primorani da zbog loših vremenskih uslova pomjere ovogodišnju manifestaciju za sedam dana pa će umjesto 9. februara, kako je prvobitno planirano, biti održana sedam dana kasnije, 16. februara.

– Uznemiravanje lovišta u ovakvim uslovima bi se kosilo sa etičkim principima lovstva i moglo bi da ima poguban uticaj na divljač. Ipak, uvažavajući sve naše goste koji su planirali da prisustvuju 38. hajci na vuka, pokušaćemo da održimo hajku 16. februara ukoliko se vremenski uslovi poprave – naveli su organizatori.

Darko Jovanić

Be the first to comment

Leave a Reply