Једногласна подршка Минићу и из регије Бирач

Учесници састанка ловне регије Бирач, на свом посљедњем засједању у Братунцу, све одлуке су донијели – једногласно! Манифестујући јединство овдашњих чланица Ловачког савеза Републике Српске, представници ловачких удружења из Власенице, Шековића, Сребренице, Братунца, Осмака, Зворника и Козлука, те посебног ловишта „Сушица“ из Сребренице, једногласно су подржали кандидатуру да др Саво Минић и наредне четири године буде на челу Ловачког савеза Републике Српске. И овом приликом, наглашен је велики допринос Минића и руководства Савеза на унапређењу и развоју ловства, које је, како је речено, посљедњих година, у правом смислу ријечи, доживјело експанзију.

О резултатима ЛС РС присутне је информисао секретар Живојин Лазић, који је рекао да руководство Савеза има успјешну сарадњу са ловачким удружењима регије Бирач, што се манифестовало у бројним примјерима и активностима, прије свега у реализацији пројеката на развоју ловства на овом подручју. Он је навео да је, у посљедње двије године, вриједност пројеката које Ловачки савез спроводи у сарадњи са Владом Српске и ресорним министарством, на подручју ловне регије Бирач премашује улагања од 90.000 конвертибилних марака.




Ловишта у регији Бирач постала су богатија за нове модерне чеке, надзорне камере, хранилице и све друго што би допринијело развоју и унапређењу ловства на овим просторима.

Мирољуб Цвјетиновић, дугогодишњи ловац из Сребренице, добио је једногласну подршку за избор новог члана будућег Управног одбора ЛС РС, док је Перо Влачић, предсједник Ловачког удружења „Бишина“ из Шековића, једногласно изабран за новог предсједника Савјета ловне регије Бирач.

Учесници овог састанка изразили су захвалност Здравку Илићу, који је у два мандата представљао ловну регију Бирач у Управном одбору Ловачког савеза, као и Видоју Зарићу, досадашњем предсједнику ловне регије Бирач, који су, како је речено, са пуно успјеха обављали ове важне функције.

Ловна регија Бирач такође подржала је и кандидатуру Драгана Павловића, досадашњег предсједника Скупштине Ловачког савеза, да и убудуће буде на челу „парламента“ ловаца Српске.

На сједници су предложени и кандидати ловне регије Бирач који би дјеловали у разним комисијама и другим органима при Ловачком савезу.

У регији Бирач тренутно дјелује око 2.000 ловаца.

М. Лазаревић

Be the first to comment

Leave a Reply