Jednoglasna podrška Miniću i iz regije Birač

Učesnici sastanka lovne regije Birač, na svom posljednjem zasjedanju u Bratuncu, sve odluke su donijeli – jednoglasno! Manifestujući jedinstvo ovdašnjih članica Lovačkog saveza Republike Srpske, predstavnici lovačkih udruženja iz Vlasenice, Šekovića, Srebrenice, Bratunca, Osmaka, Zvornika i Kozluka, te posebnog lovišta „Sušica“ iz Srebrenice, jednoglasno su podržali kandidaturu da dr Savo Minić i naredne četiri godine bude na čelu Lovačkog saveza Republike Srpske. I ovom prilikom, naglašen je veliki doprinos Minića i rukovodstva Saveza na unapređenju i razvoju lovstva, koje je, kako je rečeno, posljednjih godina, u pravom smislu riječi, doživjelo ekspanziju.

O rezultatima LS RS prisutne je informisao sekretar Živojin Lazić, koji je rekao da rukovodstvo Saveza ima uspješnu saradnju sa lovačkim udruženjima regije Birač, što se manifestovalo u brojnim primjerima i aktivnostima, prije svega u realizaciji projekata na razvoju lovstva na ovom području. On je naveo da je, u posljednje dvije godine, vrijednost projekata koje Lovački savez sprovodi u saradnji sa Vladom Srpske i resornim ministarstvom, na području lovne regije Birač premašuje ulaganja od 90.000 konvertibilnih maraka.
Lovišta u regiji Birač postala su bogatija za nove moderne čeke, nadzorne kamere, hranilice i sve drugo što bi doprinijelo razvoju i unapređenju lovstva na ovim prostorima.

Miroljub Cvjetinović, dugogodišnji lovac iz Srebrenice, dobio je jednoglasnu podršku za izbor novog člana budućeg Upravnog odbora LS RS, dok je Pero Vlačić, predsjednik Lovačkog udruženja „Bišina“ iz Šekovića, jednoglasno izabran za novog predsjednika Savjeta lovne regije Birač.

Učesnici ovog sastanka izrazili su zahvalnost Zdravku Iliću, koji je u dva mandata predstavljao lovnu regiju Birač u Upravnom odboru Lovačkog saveza, kao i Vidoju Zariću, dosadašnjem predsjedniku lovne regije Birač, koji su, kako je rečeno, sa puno uspjeha obavljali ove važne funkcije.

Lovna regija Birač takođe podržala je i kandidaturu Dragana Pavlovića, dosadašnjeg predsjednika Skupštine Lovačkog saveza, da i ubuduće bude na čelu „parlamenta“ lovaca Srpske.

Na sjednici su predloženi i kandidati lovne regije Birač koji bi djelovali u raznim komisijama i drugim organima pri Lovačkom savezu.

U regiji Birač trenutno djeluje oko 2.000 lovaca.

M. Lazarević

Be the first to comment

Leave a Reply