„Jesenji sajam“ pokazuje puni sjaj Lovačkog saveza

BANJALUKA – „Jesenji sajam 2019“, na kojem će se predstaviti više od 150 izlagača iz Republike Srpske, FBiH, Srbije i Makedonije, danas će biti otvoren u prostorijama „Banjalučkog velesajma“.

Svečano otvaranje ove tradicionalne manifestacije, koji će trajati četri dana, zakazano je za 11 časova, a organizatori očekuju da će sajam otviriti premijer RS Radovan Višković. Predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić istakao je da će se na ovogodišnjem sajmu savez predstaviti u punom sjaju, te da će pored centralnog štanda imati i predstavnike iz svih deset regija koji će na svojim štandovima predstaviti trofeje divljači iz svojih lovišta.

– Pokazaćemo kako i na koji način gazdujemo lovištima, prezentovati izgrađene uzgojene objekte. U dijelu sa Šumama RS prezentovaćemo saradnju po pitanju komercijalnog lova, a biće tu i prezentacija lovačke opreme koja je sastavni dio našeg kolorita. Na pojedinim štandovima imaćemo trofeje u zlatu kada je u pitanju srneća divljač što govori da se na terenu dobro gazdovalo u proteklom periodu – rekao je Minić.
Dodao je da su u protekle dvije godine, otkako je Vlada RS prepoznala Lovački savez kao jednog od najvećih partnera, lovačka udruženja dobila na stotine hiljada maraka kako bi modernizobala lovišta i postala konkurentna za komercijalni lov.
Istakao je da se značaj sajma ogleda i u tome što se na jednom mjestu okupe svi predstavnici lovaca da razmjene iskustva i dogovaraju nove lovove.

Sajam će biti otvoren do 16. novembra, a posjetioci će imati proliku da obilaze štandove od 10 do 19 časova, a u subotu do 15 časova.

Direktor „Banjalučkog velesajma“ Dragoljub Bojanić istako je da su na ovogodišnjem, 23. po redu sajmu, baš kao i ranijih godina objedinjene tri međunarodne sajamske manifestacije i to Sajam lova, ribolova, ekologije i sporta LORIMES, Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije AGROS, te Sajam turizma i ugostiteljstva.

Pokrivitelji Pokrivitelji ovogodišnjeg sajma Ministarstvo trgovine i turizma RS, Lovački savez RS, Grad Banjaluka i Šume RS. Medijski pokrovitelji manifestacije su „Glas Srpske“, „RTRS “ i portal banjaluka.com.

Dušan Repija

Foto galerija sa LORIMES-a 2018

Be the first to comment

Leave a Reply