„Јесењи сајам“ показује пуни сјај Ловачког савеза

БАЊАЛУКА – „Јесењи сајам 2019“, на којем ће се представити више од 150 излагача из Републике Српске, ФБиХ, Србије и Македоније, данас ће бити отворен у просторијама „Бањалучког велесајма“.

Свечано отварање ове традиционалне манифестације, који ће трајати четри дана, заказано је за 11 часова, а организатори очекују да ће сајам отвирити премијер РС Радован Вишковић. Предсједник Ловачког савеза РС Саво Минић истакао је да ће се на овогодишњем сајму савез представити у пуном сјају, те да ће поред централног штанда имати и представнике из свих десет регија који ће на својим штандовима представити трофеје дивљачи из својих ловишта.

– Показаћемо како и на који начин газдујемо ловиштима, презентовати изграђене узгојене објекте. У дијелу са Шумама РС презентоваћемо сарадњу по питању комерцијалног лова, а биће ту и презентација ловачке опреме која је саставни дио нашег колорита. На појединим штандовима имаћемо трофеје у злату када је у питању срнећа дивљач што говори да се на терену добро газдовало у протеклом периоду – рекао је Минић.




Додао је да су у протекле двије године, откако је Влада РС препознала Ловачки савез као једног од највећих партнера, ловачка удружења добила на стотине хиљада марака како би модернизобала ловишта и постала конкурентна за комерцијални лов.
Истакао је да се значај сајма огледа и у томе што се на једном мјесту окупе сви представници ловаца да размјене искуства и договарају нове ловове.

Сајам ће бити отворен до 16. новембра, а посјетиоци ће имати пролику да обилазе штандове од 10 до 19 часова, а у суботу до 15 часова.

Директор „Бањалучког велесајма“ Драгољуб Бојанић истако је да су на овогодишњем, 23. по реду сајму, баш као и ранијих година обједињене три међународне сајамске манифестације и то Сајам лова, риболова, екологије и спорта ЛОРИМЕС, Сајам пољопривреде и прехрамбене индустрије АГРОС, те Сајам туризма и угоститељства.

Покривитељи Покривитељи овогодишњег сајма Министарство трговине и туризма РС, Ловачки савез РС, Град Бањалука и Шуме РС. Медијски покровитељи манифестације су „Глас Српске“, „РТРС “ и портал banjaluka.com.

Душан Репија

Фото галерија са ЛОРИМЕС-а 2018

Be the first to comment

Leave a Reply