Kуп “Трново 2018“: Славко Ковачевић убједљиво први

Kуп “Трново 2018“, који је одржан на стрелишту “Трново“, имао је за циљ да заинтересује ловце за ловно стрељаштво. Такмичење је организовано у три кола. Највише успјеха у гађању имали су стријелци из Пала и Трнова. Изузетно лијепо вријеме послужило је учеснике турнира, који су прије свега уживали у дружењу и прелијепом природном амбијенту.

Гађана је мета срндаћа на даљини од 100 метара. Став за гађање био је стојећи. Стријелци су на располагању имали пет метака и пет минута за извршење гађања. Такмичење се обављало по правилима и пропозицијама дефинисаним у Правилнику о ловном стрељаштву ЛСРС.

Свеукупни побједници купа „Трново 2018“ су:

  1. мјесто Славко Ковачевић, ЛУ “Јахорина“ Пале,
  2. мјесто Слободан Голијанин, ЛУ “Трново“ Трново,
  3. мјесто Синиша Голијанин, ЛУ “Трново“ Трново.

Првопласирани по колима:

Побједници 1. кола одржаног 15. априла су:

  1. мјесто Славко Ковачевић, ЛУ “Јахорина“ Пале,
  2. мјесто Никола Лазаревић, ЛУ “Сува Гора“ Хан Пијесак,
  3. мјесто Слободан Голијанин, ЛУ “Трново“ Трново.

Побједници 2. кола одржаног 22. априла су:

  1. мјесто Славко Ковачевић, ЛУ “Јахорина“ Пале,
  2. мјесто Синиша Голијанин, ЛУ “Трново“ Трново,
  3. мјесто Слободан Голијанин, ЛУ “Трново“ Трново.

Побједници 3. кола одржаног 29. априла су:

  1. мјесто Славко Ковачевић, ЛУ “Јахорина“ Пале,
  2. мјесто Никола Лазаревић, ЛУ “Сува Гора“ Хан Пијесак,
  3. мјесто Синиша Голијанин, ЛУ “Трново“ Трново.

Награде и признања најбољим такмичарима уручио је први потпредсједник ЛСРС и предсједник Сарајевско-романијске регије Стеван Драшковић. У свом поздравном говору он се осврнуо на активности ЛСРС и Сарајевско-романијске регије.

Први потпредсједник ЛСРС и предсједник Сарајевско-романијске регије Стеван Драшковић уручио је награде и признања најбољим појединцима

– Организација купа “Трново 2018“ је само једна од манифестација у организацији Савјета Сарајевско-романијске регије. Овај Куп смо реализовали уз помоћ ЛУ “Трново“ и драго ми је да је све протекло у најбољем реду. Надам се да ће Стрељачки клуб у скорије вријеме профункционисати у пуном капацитету и да ће не само ловци, већ и љубитељи оружја уопште, имати могућност да тренирају, истакао је први потпредсједник Савеза.

Уз жеље да ово такмичење прерасте у традиционалну манифестацију, Драшковић је пожелио побједницима пуно успјеха у даљим такмичењима, посебно на Купу Републике Српске.

Славко Ковачевић, који је и предсједник ЛУ “Јахорина“ Пале, каже да су услови за такмичење били идеални.

Славко Ковачевић на ватреној линији

– Такмичење је било изузетно добро организовано. Није било никаквих пропуста. Иначе, Куп је веома захтијеван, јер се гађало три дана. Ја сам једноставно имао највише среће и можда најбољу концентрацију у сва три такмичарска дана. Остали стријелци су такође вриједни пажње и вјерујем да ће на будућим такмичењима конкуренција бити све јача. Најважније је да смо се фино дружили у периоду ловостаја, као и да смо на лијеп начин попунили празнину између двије ловне сезоне, истиче Ковачевић.

Спонзори Купа били су: ЛУ “Игман“ Источна Илиџа, д.о.о. Голубовић власника Младена Голубовића из Источне Илиџе и Драган Сикима.

МП

 

Be the first to comment

Leave a Reply