Ловац Станко Секулић увијек у акцији

Станку Секулића из Бијељине познају многи ловци и увијек је радо виђен јер је то људина пуна позитивне енергије и  увијек спреман за шалу и дружење.

Рођен је давне 1947 године у Потраши на Мајевици а када ми је рекао да је у пјешице ишао у осмогодишњу школу у Пожарницу  тек онда ми је било јасно са каквим се ми горштаком дружимо.

Након завршетка школовања убрзо се запослио у Тузли те саградио кућу у Симин Хану.

У ловачке редове ступа давне 1980 године тако да је данас члан 4 ловачка удружења од којих је међу заслужним ловцима у  ловачком удружењу у Тузли, Мајевици из Лопара и Семберији из Бијељине.

Ратна дешавања преселила су га у Бијељину гдје се бави приватним предузетништвом који је добро организовао тако да има пуно времена за природу и ловиште.

Неколико пута седмично је у Потраши гдје на родном мјесту има повелико имање са добро уређеним воћњаком и кућом гдје је рођен.

Редовно обилази и допуњује 4 хранилице за дивљач од којих су двије аутоматске са видео надзором. Једну аутоматску хранилицу је платио својим средствима.

Изабран је већ други пут да буде предсједник ловне јединице Бусија у ловачком удружењу Мајевица из Лопара.

Увјек је први када се организују акције и стварно ловци из ове ловне јединице су за примјер свима нама.

У ловишту имају изграђене двије ловачке куће те велики број солила и хранилишта за кабасту храну.

Када су почели ловачку кућу на Козјем долу мислио сам да ће одустати,али успјели су  и сада је тамо лијепа кућа са изграђеним путем и доведеном водом из далеког извора.

Поред Станке ловац је и његов брат Љубо те братић Слађо који живе у Бечићима у Црној Гори..

Ловац му је и зет Јовица а у ловачком подмладку је и његов унук десетогодишњи Станко дједов наследник.Иначе у фамилији Секулић је око 20 ловаца, већина њих живи у Бијељини али Мајевица им је у срцу и због лова путују сваког ловног дана по 50 километара у једном правцу.

Станко је заљубљеник у лов на срндаћа и дивље свиње, има добру опрему и теренско возило  а ловачки пси су његова велика љубав и у лов их редовно води.

Божић Миладин

Be the first to comment

Leave a Reply