Lovac Stanko Sekulić uvijek u akciji

Stanku Sekulića iz Bijeljine poznaju mnogi lovci i uvijek je rado viđen jer je to ljudina puna pozitivne energije i  uvijek spreman za šalu i druženje.

Rođen je davne 1947 godine u Potraši na Majevici a kada mi je rekao da je u pješice išao u osmogodišnju školu u Požarnicu  tek onda mi je bilo jasno sa kakvim se mi gorštakom družimo.

Nakon završetka školovanja ubrzo se zaposlio u Tuzli te sagradio kuću u Simin Hanu.

U lovačke redove stupa davne 1980 godine tako da je danas član 4 lovačka udruženja od kojih je među zaslužnim lovcima u  lovačkom udruženju u Tuzli, Majevici iz Lopara i Semberiji iz Bijeljine.

Ratna dešavanja preselila su ga u Bijeljinu gdje se bavi privatnim preduzetništvom koji je dobro organizovao tako da ima puno vremena za prirodu i lovište.

Nekoliko puta sedmično je u Potraši gdje na rodnom mjestu ima poveliko imanje sa dobro uređenim voćnjakom i kućom gdje je rođen.

Redovno obilazi i dopunjuje 4 hranilice za divljač od kojih su dvije automatske sa video nadzorom. Jednu automatsku hranilicu je platio svojim sredstvima.

Izabran je već drugi put da bude predsjednik lovne jedinice Busija u lovačkom udruženju Majevica iz Lopara.

Uvjek je prvi kada se organizuju akcije i stvarno lovci iz ove lovne jedinice su za primjer svima nama.

U lovištu imaju izgrađene dvije lovačke kuće te veliki broj solila i hranilišta za kabastu hranu.

Kada su počeli lovačku kuću na Kozjem dolu mislio sam da će odustati,ali uspjeli su  i sada je tamo lijepa kuća sa izgrađenim putem i dovedenom vodom iz dalekog izvora.

Pored Stanke lovac je i njegov brat Ljubo te bratić Slađo koji žive u Bečićima u Crnoj Gori..

Lovac mu je i zet Jovica a u lovačkom podmladku je i njegov unuk desetogodišnji Stanko djedov naslednik.Inače u familiji Sekulić je oko 20 lovaca, većina njih živi u Bijeljini ali Majevica im je u srcu i zbog lova putuju svakog lovnog dana po 50 kilometara u jednom pravcu.

Stanko je zaljubljenik u lov na srndaća i divlje svinje, ima dobru opremu i terensko vozilo  a lovački psi su njegova velika ljubav i u lov ih redovno vodi.

Božić Miladin

Be the first to comment

Leave a Reply