Ловачко саборовање на Озрену

Ловно-туристичка манифестација „Вучији дани на Озрену“, 19. по реду,  биће одржана 23. фебруара, одлучио је организатор вучијаде, Ловачко удружење „Фазан“ из Добоја.

Према ријечима предсједника овог удружења Ведрана Божичковића, на Озрену очекују око 1.000 ловаца из свих крајева Српске, БиХ, те из Словеније, Хрватске, Србије и Црне Горе.

– Прошлогодишњи угођај и боравак на Озрену ловцима је увелико покварило велико невријеме. Зато смо одлучили да ове године снизимо цијене котизације за учеснике, а потрудили смо се да обезбиједимо боље услове за дружење након лова – каже Божичковић.



На мјесту окупљања, на платоу Околишта на Озрену, недавно је саграђен велељепан ловачки дом са великим паркинг простором и уређеним прилазним путевима. За учеснике је обезбијеђена томбола, а уз традиционално богату трпезу, за забаву су задужене изворне групе са Озрена и пјевачица Љупка Стевић.

Из године у годину манифестација све више поприма карактер својеврсног саборовања ловаца, док се сам лов помјера у други план. Ипак, добити титулу „вучара“ на највећој ловачкој манифестацији, сан је сваког ловца.

Организацију овогодишњих „Вучијих дана“ помогла је Градска управа Добој и Туристичка организација Добоја, која је суорганизатор манифестације.

В. С.

 

Be the first to comment

Leave a Reply