Lovačko saborovanje na Ozrenu

Lovno-turistička manifestacija „Vučiji dani na Ozrenu“, 19. po redu,  biće održana 23. februara, odlučio je organizator vučijade, Lovačko udruženje „Fazan“ iz Doboja.

Prema riječima predsjednika ovog udruženja Vedrana Božičkovića, na Ozrenu očekuju oko 1.000 lovaca iz svih krajeva Srpske, BiH, te iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

– Prošlogodišnji ugođaj i boravak na Ozrenu lovcima je uveliko pokvarilo veliko nevrijeme. Zato smo odlučili da ove godine snizimo cijene kotizacije za učesnike, a potrudili smo se da obezbijedimo bolje uslove za druženje nakon lova – kaže Božičković.Na mjestu okupljanja, na platou Okolišta na Ozrenu, nedavno je sagrađen veleljepan lovački dom sa velikim parking prostorom i uređenim prilaznim putevima. Za učesnike je obezbijeđena tombola, a uz tradicionalno bogatu trpezu, za zabavu su zadužene izvorne grupe sa Ozrena i pjevačica Ljupka Stević.

Iz godine u godinu manifestacija sve više poprima karakter svojevrsnog saborovanja lovaca, dok se sam lov pomjera u drugi plan. Ipak, dobiti titulu „vučara“ na najvećoj lovačkoj manifestaciji, san je svakog lovca.

Organizaciju ovogodišnjih „Vučijih dana“ pomogla je Gradska uprava Doboj i Turistička organizacija Doboja, koja je suorganizator manifestacije.

V. S.

 

Be the first to comment

Leave a Reply