Lovačko udruženje Semberija proslavilo stogodišnjicu svoga rada

Oko 1.000 lovaca, gostiju i zvanica upriličilo je u subotu uveče proslavu jednog vijeka rada Lovačkog udruženja Semberija iz Bijeljine.

Prisutne u bijeljinskom restoranu Grand u ime domaćina pozdravio je Vasilije Savić, predsjednik Lovačkog udruženja Semberija.

On je predstavio rad lovačkog udruženja u proteklom periodu ali i upoznao prisutne o planovima za budućnost.

Prisutnima se obratio i predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić.

Minić i pohvalio dobru saradnju Lovačkog saveza Republike Srpske sa Lovačkim udruženjem Semberija.

– Lovački savez Republike Srpske grabi krupnim koracima dalje, a u narednom periodu možemo uz kvalitetne projekte koje kandidujemo imati podršku Vlade Republike Srpske kao i resornog ministarstva – rekao je MinićOvaj vrijedan jubilej ostaće upamćen i po prezentaciji filma o radu Lovačkog udruženja Semberija koji je vrlo profesionalno urađen i koji prikazuje radove i dostignuća u lovištu ali i lovstvu.

Proslavu stogodišnjice rada LU Semberija svojim su prisustvom uveličali pobratimi iz Srema iz Erdevika, Bingule i Ljube, kao i Dragan Pavlović predsjednik skupštine Lovačkog saveza Republike Srpske, a tu su bili i pobratimi iz lovačkog udruženja Igrišta iz Vlasenice.

Pozivu su se odazvali predstavnici iz svih članica Lovne regije Semberija i Majevica kao i iz lovne regije Birač.

Na proslavi su bili i predstavnici Gradske uprave Bijeljina, Centra javne bezbjednosti, gradskih društvenih i privatnih preduzeća.

Sa nama su se družili i predstavnici političkih partija.

Veselu atmosferu i dobar štimung uveličavao je i orkestar lovca Žareta Blagojeviča sa odličnim vokalnim solistima.

Pored niza vrijednih nagrada vrijedi naglaiti darodavce četiri lovačke puškem a oni su Foks stil Patkovača, Kiko Bijeljina, Remontni zavod Bratunac sa lovačkom sekcijom Zagoni i lovac Radosav Novaković iz Velike Obarske.

Božić Miladin

Be the first to comment

Leave a Reply