Lovačko veče Rudara iz Ugljevika

Na tradicionalnoj lovačkoj večeri lovačkog udruženja Rudar iz Ugljevika održanoj 9. marta ove godine okupilo se oko oko 500 lovaca i zvanica.

Pored domaćih lovaca na ovoj lovačkom druženju bili su predstavnici svih lovačkih udruženja lovne regije Semberija i Majevica, predstavnici LU Soko iz Kozluka, pobratimi iz Lazarevca i mnogi drugi.U pozdravnom govoru predsjednik udruženja Živojin Jović istakao je da ovo lovačko udruženje ima odličnu saradnju sa opštinskom upravom Ugljevik, Lovačkim savezom RS i resornim ministarstvom.

Jović je rekao da se ovdje domaćinski gazduje sa lovištem i da su u prošloj kalendarskoj godini ispunili plan gazdovanja lovištem.

Živojin Lazić sekretar LSRS pozdravio je prisutne i podsjetio na realizaciju pomoći Vlade Republike Srpske za lovačka udruženja koja su lovci LU Rudar usmjerili na unošenje zeca u lovište.

Sekretar LSRS je u ime Lovačkog saveza uručio Srebreni lovački orden Stevici Cvjetinoviću, Radoslavu Laziću i Radenku Stanojeviću.

Zlatni lovački orden uručen je Blagoju Manojloviću-Blaški i načelniku opštine Ugljevik Vasiliji Periću.

Plaketa LSRS  uručena je Đoki Simiću predsjedniku Skupštine opštine Ugljevik.

U bogatoj lovačkoj tomboli sa nagradama vrijednim preko 5000 KM glavna nagrada je bila lovačka puška bokerica koju je donirao načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Božić Miladin

Be the first to comment

Leave a Reply