Ловачко вече Рудара из Угљевика

На традиционалној ловачкој вечери ловачког удружења Рудар из Угљевика одржаној 9. марта ове године окупило се око око 500 ловаца и званица.

Поред домаћих ловаца на овој ловачкоm дружењу били су представници свих ловачких удружења ловне регије Семберија и Мајевица, представници ЛУ Соко из Козлука, побратими из Лазаревца и многи други.



У поздравном говору предсједник удружења Живојин Јовић истакао је да ово ловачко удружење има одличну сарадњу са општинском управом Угљевик, Ловачким савезом РС и ресорним министарством.

Јовић је рекао да се овдје домаћински газдује са ловиштем и да су у прошлој календарској години испунили план газдовања ловиштем.

Живојин Лазић секретар ЛСРС поздравио је присутне и подсјетио на реализацију помоћи Владе Републике Српске за ловачка удружења која су ловци ЛУ Рудар усмјерили на уношење зеца у ловиште.

Секретар ЛСРС је у име Ловачког савеза уручио Сребрени ловачки орден Стевици Цвјетиновићу, Радославу Лазићу и Раденку Станојевићу.

Златни ловачки орден уручен је Благоју Манојловићу-Блашки и начелнику општине Угљевик Василији Перићу.

Плакета ЛСРС  уручена је Ђоки Симићу предсједнику Скупштине општине Угљевик.

У богатој ловачкој томболи са наградама вриједним преко 5000 КМ главна награда је била ловачка пушка бокерица коју је донирао начелник општине Угљевик Василије Перић.

Божић Миладин

Be the first to comment

Leave a Reply