“Ловачко вече” удружења “Јелен” из Козарске Дубице

Козарска Дубица – Ловачко удружење Јелен организовало је у суботу 17. фебрзара „Ловачко вече“,манифестацију која је окупила више стотина ловаца и њихових гостију.

У сали Ђурђевић окупили су се сви чланови дубичког ловачког удружења „Јелен“ које је основано давне 1910.године и представља једно од првих ловачких друштава организованих на овим просторима, али и њихови пријатељи ловци из сусједних градова и општина.

„Удружење „Јелен“ броји више од 600 чланова, прије рата ловачке вечери организоване су редовно, а ово је друга година за редом да смо оживјели ову манифестацију“, рекао је предсједник овог удружења Слободан Боројевић.

Он је рекао да су захваљујући спонзорима организовали и богату  томболу,а удружење је донирало главне награде, ловачку пушку и ловачки карабин.

„Ово је једна предивна манифестација,а да је то заиста тако доказује и овај велики број ловаца и грађана који су се вечерас окупили на нашем дружењу“,додао је Боројевић.

Предсједник Скупштине општине Козарска Дубица Милован Баришић рекао је да дубичко ловачко удружење има дугу традицију и велики број чланова,које окупља  дружење,пријатељство,те могу служити као примјер другим удружењима у Српској.

Члан удружења „Јелен“ Јелена Новаковић је недавно изабрана на функцију предсједнице Дамског ловачког клуба Републике Српске.

„Ловом се бавим од малих ногу,водили су ме у лов деда и родитељи,сад идем са мужем.Волим дружење,лов,то је спорт као сваки други и вољела би да нам се придружи још припадница женског пола“,истакла је Новаковићева.

Она је истакла да Дамски ловачки клуб РС тренутно окупља 117 дама ловаца,те да лов није искључиво резервисан за мушкарце.

Ловачко вече отворио је предсједник удружења Слободан Боројевић који је поводом дугогодишње сарадње уручио и поклон Бошку Панџи,начелнику Управе полиције. Дружење ловаца и њихових гостију настављено је уз весеље,дружење,вечеру и забаву.

РТВ Козарска Дубица

 

Be the first to comment

Leave a Reply