“Lovačko veče” udruženja “Jelen” iz Kozarske Dubice

Kozarska Dubica – Lovačko udruženje Jelen organizovalo je u subotu 17. febrzara „Lovačko veče“,manifestaciju koja je okupila više stotina lovaca i njihovih gostiju.

U sali Đurđević okupili su se svi članovi dubičkog lovačkog udruženja „Jelen“ koje je osnovano davne 1910.godine i predstavlja jedno od prvih lovačkih društava organizovanih na ovim prostorima, ali i njihovi prijatelji lovci iz susjednih gradova i opština.

„Udruženje „Jelen“ broji više od 600 članova, prije rata lovačke večeri organizovane su redovno, a ovo je druga godina za redom da smo oživjeli ovu manifestaciju“, rekao je predsjednik ovog udruženja Slobodan Borojević.

On je rekao da su zahvaljujući sponzorima organizovali i bogatu  tombolu,a udruženje je doniralo glavne nagrade, lovačku pušku i lovački karabin.

„Ovo je jedna predivna manifestacija,a da je to zaista tako dokazuje i ovaj veliki broj lovaca i građana koji su se večeras okupili na našem druženju“,dodao je Borojević.

Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić rekao je da dubičko lovačko udruženje ima dugu tradiciju i veliki broj članova,koje okuplja  druženje,prijateljstvo,te mogu služiti kao primjer drugim udruženjima u Srpskoj.

Član udruženja „Jelen“ Jelena Novaković je nedavno izabrana na funkciju predsjednice Damskog lovačkog kluba Republike Srpske.

„Lovom se bavim od malih nogu,vodili su me u lov deda i roditelji,sad idem sa mužem.Volim druženje,lov,to je sport kao svaki drugi i voljela bi da nam se pridruži još pripadnica ženskog pola“,istakla je Novakovićeva.

Ona je istakla da Damski lovački klub RS trenutno okuplja 117 dama lovaca,te da lov nije isključivo rezervisan za muškarce.

Lovačko veče otvorio je predsjednik udruženja Slobodan Borojević koji je povodom dugogodišnje saradnje uručio i poklon Bošku Pandži,načelniku Uprave policije. Druženje lovaca i njihovih gostiju nastavljeno je uz veselje,druženje,večeru i zabavu.

RTV Kozarska Dubica

 

Be the first to comment

Leave a Reply