“Lovačkom zabavom” zatvorena lovna sezona na području opštine Brod

Lovačka zabava koja je svojevrsna kruna nedavno završene lovne sezone održana je u subotu u svadmenom salonu Vidović petrol u Brodu.

Manifestaciju koja je okupila oko tristotinjak lovaca i njihovih gostiju organivovalo je Lovačko udruženje Vučjak.

 – Prije rata lovačke zabave organizovane su redovno, a ovo je treća godina za redom da smo oživjeli ovu manifestaciju kojoj pored lovaca prisustvuju i brojni gosti. Ovo je jedna predivna manifestacija, a da je to zaista tako dokazuje i ovaj veliki broj lovaca i građana iz naše i drugih opština koji su se okupili na ovom druženju – rekao je predsjednik udruženja Marko Vidić.On je dodao da su zahvaljujući sponzorima organizovali i bogatu tombolu, a udruženje je doniralo glavnu nagradu, lovački karabin u vrijednosti 1.000 KM, dok će zahvaljujući podršći opštine Brod dvije osobe boraviti na vikend odmoru u banji “Vrućica“.

Ovom prilikom uručene su zahvalnice pojedincima koji su doprinijeli unapređenju lovstva na ovom području i pomogli rad udruženja.

Vrijedno je napomenuti da je Udruženje organizovalo tombolu gdje je izvučeno 44 bogate tombule, a da je glavnu nagradu lovačku pušku ponio lovac i Šamca Mihajlo Ružić.

Be the first to comment

Leave a Reply