Lovci banjalučke regije uz Minića

U prostorijama lovačkog doma Maslovarama u srijedu uveče održana je sjednica Savjeta banjalučke regije, a glavni zaključak je da su lovci ove regije dali podršku dosadašnjem predsjedniku Savi Miniću koji će se kandidovati za još jedna četvorogodišnji mandat na čelu Lovačkog saveza Republike Srpske.

Sjednicom je predsjedavao Slobodan Župljanin, a istoj je prisustvovao je i Minić koji se ukratko osvrnuo na rad i postugnute rezultate Lovačkog saveza u protekle četiri godine.

O okviru radnog dijela sjednice, učesnici su predlagali i razmatrali prijedloge kandidata za organe Lovačkog saveza. Osnovni argument svih prisutnih koji su jednoglasno dali podršku Miniću da nastavi započeti posao su rezultati rada Saveza sa posebnim naglaskom na ostvarene investicije u sektoru razvoja lovstva i postignutu sinergiju sa resornim Ministarstvom.
Takođe, lovci posebno cijene unapređenje organizacije polaganja lovačkih ispita i ispita za ocjenjivače trofeja. Istovremeno je istaknuta i aktivnost Savaza na formiranju interventnog tima za zbrinjavanje krupnih zvijeri u Repblici Srpskoj.

U nastavku sjednice predloženi su i kandidati ove regije za ostale organe i radna tijela Saveza. Tako su za članove Upravnog odbora ispred banjalučke regije predloženi Slobodan Župljanin i Radenko Vujasin. Za predsjednika banjalučkog regionalnog savjeta izabran je Pane Gavrić, dok je sekretar Momir Mikić.

Nakon završetka sjednice koja je protekla u odličnoj atmosferi, domaćini iz Lovačkog udruženja “Jelovka” Malsovare priredili su večeru i ugodno druženje u restoranu lovačkog doma.

Be the first to comment

Leave a Reply