Ловци из Масловара обиљежили успјешну годину

Ловачко удружење „Јеловка“ из Масловара обиљежило је још једну успјешну годину традиционалном ловачком вечером, коју је синоћ за своје чланове и госте приредило у Масловарама.

Предсједник Ловачког удружења „Јеловка“ Слободан Жупљанин захвалио је гостима што су се одазвали на 28. издање ловачке вечере како би заједно подијелили радост због још једне успјешне године.

– У години иза нас остварили смо све планиране активности на развоју и унапређењу ловства на подручју којим газдујемо. Нисмо имали посебних проблема и задовољни смо добром сарадњом са другим ловачким удружењима, Ловачким савезом РС и институцијама и установама које се баве ловством. Иако се у јавности стиче другачији утисак, одстрел је најмањи дио наших активности. Највећи дио активности усмјерен је на заштиту дивљачи и изградњу ловачких објеката и инфраструктуре и можемо рећи да имамо добро стање у ловишту и референтан број дивљачи. Посебно смо поносни што од ове године имамо формиран и Дамски ловачки клуб и наставиће са популаризацијом и јачањем подмлтка.

Задовољство је бити међу оваквим људима кпји су озбиљни, зрели и добро раде – истакао је Жупљанин и најавио почетак ловне сезоне за 1. април када ће бити одржана и годишња скупстина удружења на којој ће утврдити нове планове.

Ловачком одружењу „Јеловка“ је на постигнутим резултатима честитао и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је изразио наду да ће још дуго дочекивати госте.

– Желим вам успјех у раду и у узгоју и заштити дивљачи, да јурите трофеје, али и да се понеки нађе и за чорбу – истакао је Сакан.

Секретар Ловачког савеза РС Живојин Лазић пренио је окупљеним ловцима лијепе вијести.

– Наш предсједник Саво Минић није са нама због састанка са предсједником РС Милорадом Додиком, који је потврдио да ће Ловачком савезу у буџету РС умјесто досадашњих 100.000 бити обезбијеђено 400.000 КМ. То се први пут десило и први пут смо уважени од када је основан Ловачки савез РС – истакао је Лазић.

Својим ловцима се по традицији из притворске јединице Хашког трибунала обратио и један од оснивача „Јеловке“ Стојан Жупљанин.

– Ово је десета година како чујете мој глас, а ја желим да вас поздравим и пољубим. Иза вас је успјешна година и као свака до сада била је боља од претходне и сигуран сам да ће таква бити и 2018. година. Удружење смо формирали за нашу дјецу и жеља ми је да наше Масловаре не доживе судбину многих села из којих одлазе млади и наши потомци. Чувајте нам наше Масловаре и нашу РС, а ја се надам да ћу се састати са вама – рекао је Жупљанин.

Предсједник Ловачког удружења „Јеловка“ уручио је заслужним оранизацијама и појединцима захвалнице. Најбоља ловачка секција је  Масловаре, ловна група Центар Липље, а ловац појединац Винко Стојановић.

Признања су уручена и заслужним ловцима Обрад Смиљићу, Ђури Смиљићу, Младену Чупићу, Марку Јотановићу и Милораду Гаврићу.

За промоцију и популаризацију лова међу женама захвалнице су припале Милојки Богданић и Божани Шебић, а награђени су и најмлађи чланови Сањин Божичковић, Стефан Жупљанин, Милош Товиловић и Сергеј Жупљанин.

Посебна признања уручена су Зденку Сакану, Стаменку Јотановићу и Муји Зухрићу. Највише признање златна плакета додијељена је постхумно Станиславу Јотановићу и Зорану Станишљевићу, док је исто признање отишло у руке предсједника Ловачког савеза РС Саве Минића.

На ловачкој вечери нису заборављени ни стари обичаји, па је Жупљанин поштење предао Тихомиру Петрушићу.

Послије официјелног дијела манифестација је настављена наступом Културно-умјетничког друштва „Брио-рудар“ Масловаре и уз музику, гозбу и дружење више од 300 гостију „Јеловке“.

mojkotorvaros.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply