Lovci iz Maslovara obilježili uspješnu godinu

Lovačko udruženje „Jelovka“ iz Maslovara obilježilo je još jednu uspješnu godinu tradicionalnom lovačkom večerom, koju je sinoć za svoje članove i goste priredilo u Maslovarama.

Predsjednik Lovačkog udruženja „Jelovka“ Slobodan Župljanin zahvalio je gostima što su se odazvali na 28. izdanje lovačke večere kako bi zajedno podijelili radost zbog još jedne uspješne godine.

– U godini iza nas ostvarili smo sve planirane aktivnosti na razvoju i unapređenju lovstva na području kojim gazdujemo. Nismo imali posebnih problema i zadovoljni smo dobrom saradnjom sa drugim lovačkim udruženjima, Lovačkim savezom RS i institucijama i ustanovama koje se bave lovstvom. Iako se u javnosti stiče drugačiji utisak, odstrel je najmanji dio naših aktivnosti. Najveći dio aktivnosti usmjeren je na zaštitu divljači i izgradnju lovačkih objekata i infrastrukture i možemo reći da imamo dobro stanje u lovištu i referentan broj divljači. Posebno smo ponosni što od ove godine imamo formiran i Damski lovački klub i nastaviće sa popularizacijom i jačanjem podmltka.

Zadovoljstvo je biti među ovakvim ljudima kpji su ozbiljni, zreli i dobro rade – istakao je Župljanin i najavio početak lovne sezone za 1. april kada će biti održana i godišnja skupstina udruženja na kojoj će utvrditi nove planove.

Lovačkom odruženju „Jelovka“ je na postignutim rezultatima čestitao i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je izrazio nadu da će još dugo dočekivati goste.

– Želim vam uspjeh u radu i u uzgoju i zaštiti divljači, da jurite trofeje, ali i da se poneki nađe i za čorbu – istakao je Sakan.

Sekretar Lovačkog saveza RS Živojin Lazić prenio je okupljenim lovcima lijepe vijesti.

– Naš predsjednik Savo Minić nije sa nama zbog sastanka sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, koji je potvrdio da će Lovačkom savezu u budžetu RS umjesto dosadašnjih 100.000 biti obezbijeđeno 400.000 KM. To se prvi put desilo i prvi put smo uvaženi od kada je osnovan Lovački savez RS – istakao je Lazić.

Svojim lovcima se po tradiciji iz pritvorske jedinice Haškog tribunala obratio i jedan od osnivača „Jelovke“ Stojan Župljanin.

– Ovo je deseta godina kako čujete moj glas, a ja želim da vas pozdravim i poljubim. Iza vas je uspješna godina i kao svaka do sada bila je bolja od prethodne i siguran sam da će takva biti i 2018. godina. Udruženje smo formirali za našu djecu i želja mi je da naše Maslovare ne dožive sudbinu mnogih sela iz kojih odlaze mladi i naši potomci. Čuvajte nam naše Maslovare i našu RS, a ja se nadam da ću se sastati sa vama – rekao je Župljanin.

Predsjednik Lovačkog udruženja „Jelovka“ uručio je zaslužnim oranizacijama i pojedincima zahvalnice. Najbolja lovačka sekcija je  Maslovare, lovna grupa Centar Liplje, a lovac pojedinac Vinko Stojanović.

Priznanja su uručena i zaslužnim lovcima Obrad Smiljiću, Đuri Smiljiću, Mladenu Čupiću, Marku Jotanoviću i Miloradu Gavriću.

Za promociju i popularizaciju lova među ženama zahvalnice su pripale Milojki Bogdanić i Božani Šebić, a nagrađeni su i najmlađi članovi Sanjin Božičković, Stefan Župljanin, Miloš Tovilović i Sergej Župljanin.

Posebna priznanja uručena su Zdenku Sakanu, Stamenku Jotanoviću i Muji Zuhriću. Najviše priznanje zlatna plaketa dodijeljena je posthumno Stanislavu Jotanoviću i Zoranu Stanišljeviću, dok je isto priznanje otišlo u ruke predsjednika Lovačkog saveza RS Save Minića.

Na lovačkoj večeri nisu zaboravljeni ni stari običaji, pa je Župljanin poštenje predao Tihomiru Petrušiću.

Poslije oficijelnog dijela manifestacija je nastavljena nastupom Kulturno-umjetničkog društva „Brio-rudar“ Maslovare i uz muziku, gozbu i druženje više od 300 gostiju „Jelovke“.

mojkotorvaros.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply