Ловци из Угљевика прославили ловачко вече

Угљевик – Традиционално дружење ловаца и пријатеља Ловачког одружења Рудар из Угљевика одржано је 17. матра у хотелу Комсар Енергетик.

У поздравном говору предсједник Ловачког удружења Рудар из Угљевика Живан Јовић је нагласио да је циљ да се послије сваке ловне сезоне ловци и пријатељи окупе друже и забораве.

– Прије свега поздравио би начелника општине Угљевик господина Василију Перића, предсједника скупштине општине Ђоку Симића, подпредсједника Ловачког савеза Републике Српске Лазара Стевановића.

Поздравио би и наше побратиме из Ловачког удружења Колубара из Лазаревца, члана Управног одбора Ловачког савеза Здравку Илића и секретара Ловачког савеза Републике Српске Живојина Лазића.

Поздравио би и представнике рудника и термоелектране Угљевик, представнике електро дистрибуције и представнике свих политичких организација.

Такође би поздравио  представнике ловачких удружења ловне регије Семберија и Мајевица, представнике Ловачког удружења Соко из Козлука, ловце из Рудог, Вишеграда и ловце наше пријатеље из Федерације БиХм рекао је Јовић.

Присутним се обратио и Лазар Стевановић потпредсједник ЛСРС који је све поздравио у своје лично име али и у име предсједника ЛСРС Саве Минића који због раније преузетих обавеза није могао присуствовати овом слављу те напоменуо да  је Ловачко удружење Рудар Угљевик узорна чланица нашег ловачког савеза да све своје обавезе према министарстарству и ловачком савезу редовно испуњава.

– Имајући све то у виду Ловачки савез Републике Српске ће на слиједећој скупштини, а на предлог Ловачког удружења Рудар из Угљевика верификовати предлоге за одликовања и то: Златни ловачки орден Василије Перић и Благоје Манојловић, Сребрени ловачки орден Цвјетиновић Стевица,Раденко Станојевић и Радослав Лазић.

Одликовања ће бити уручена од стране предсједника ЛСРС Саве Минића пригодном приликом чији датум треба одредити Ловачко удружење Рударм  рекао је Стевановић.

 

Начелник општине Угљевик Василије Перић захвалио је ловцима на свему оном што раде у циљу унапређења ловства и заштите животне средине.

– Желим вам успјешан рад у наредном периоду и обећавам вам да ће завршни радови у изградњи ловачког  дома који смо изградили бити завршени у наредних пар мјесеци.

Након послужења вечере уз музику уживо извлачена је и ловачка томбола која је имала богате награде уз ловачку пушку као главну награду.       

Божић Миладин

 

Be the first to comment

Leave a Reply