Lovci Javora iz Srebrenice proslavili lovačko veče

Na tradicionalnom druženju lovaca iz Srebrenice 6. aprila okupilo se preko trista lovaca iz lovne regije Birač sa kolegama iz Bijeljine, Zvornika,Milića  i Vlasenice.

Na slavlje su došli i lovački prijatelji sa druge strane Drine iz Ljubovije i Bajine Bašte.Goste je pozdravio Miroljub Cvjetinović sekretar lovačkog udruženja i načelnik  opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Sve prisutne je pozdravio i sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske Živojin Lazić u svoje i u ime LSRS.
– Sretan sam što sam ponovo sa vama, ovo divno okupljanje je i dio programa Lovačkog saveza. Nedavno smo imali proslavu dvadeset petogodišnjice rada saveza na kojoj smo imali vašeg i našeg lovca predsjednika Vlade Republike Srpske gospodina Radovana Viškovića koji je i otvorio svečanost.

Lovački savez sa vladom  je uložio značajna sredstva u opremanje lovišta širom Republike Srpske.

Jedno od lovačkih udruženja iz vaše lovne regije je dobilo najviše sredstava a u ovoj godini vaša lovna regija će dobiti duplo više sredstava koja su obezbjeđena. Jedan konkurs je već otvoren pa konkurišite, – rekao je Lazić.

Sekretar saveza je uručio prigodne poklone  lovačkom udruženju i načelniku opštine Srebrenica.

Lovačka tombola je privukla sa vrijednim nagradama veliku pažnju svih posjetilaca a uz odličnu muziku Rulet benda iz Bajine Bašte slavilo se duboko u noć.

Miladin Božić

Be the first to comment

Leave a Reply