LSRS i MUP RS odlučni u borbi protiv krivolova

Aktivna saradnja MUP-a Republike Srpske, lovačkih udruženja i Lovačkog saveza Republike Srpske daje rezultate. Prema pisanju Nezavisnih novina četiri lica uhapšena su nakon što je banjalučka policija zaustavila njihov putnički automobil golf u noći između nedjelje i ponedjeljka, i u njegovom prtljažniku pronašla odstrijeljenu divljač.

“Nezavisne”  saznaju da je u prtljažniku pronađen srndać od 18,5 kilograma, a okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je naložio da se protiv Nenada Bundala (22) dostavi izvještaj za krivično djelo “Nezakonit lov”.

Automobil je zaustavljen u Njegoševoj ulici, a policija je izvršila uviđaj. Daljim operativnim i istražnim radnjama, iste noći, u ulici Milana Knežine pronađeno je oružje sa kojim se sumnja da je izvršeno krivično djelo.


Iz Lovačkog saveza RS poručuju da će se u saradnji sa lovačkim udruženjima i nadležnim institucijama još odlučnije suprostaviti krivolovu, i da će se zalagati za maksimalne kazne za počinioce krivolova i za osobe koje se iživljavaju nad životinjama.

Takođe iz LSRS se apeluje na građane da ukoliko primjete aktvnosti vezanim za krivolovlov odmah to prijave policiji ili obavijeste lovce koji će dalje postupati u konkretnom slučaju.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply