ЛУ “Загорје“ Калиновик: Још једна успјешна сезона ФОТО

Протекла 2018. година у Ловачком удружењу “Загорје“ из Калиновика била је успјешна у више сегмената. Свакако најзадовољнији су резултатима оствареним у ловном туризму.

– У протеклој години имали смо одстрјел дивокозе и два вука. Ловачко удружење је на тај начин остварило приходе који ће бити уложени у проширивање ловно-техничких капацитета и заштиту дивљачи. Посебно нам је драго да су наши гости задовољни организацијом лова и уловљеним трофејима, каже предсједник Удружења Слободан Ђорем.

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Прије свега, он наводи да су у гостима имали ловца Максимилијан Рудолф Ганза из Аустрије који је одстрјелио вука. Максимилијан је био презадовољан организацијом лова, те је најавио скори повратак у ловиште којим газдује “Загорје“.

Поред иностраних, у Калиновик долазе и домаћи ловци. Ове године, млади ловац Вукоје Милош одстрјелио је дивојарца чији је трофеј оцјењен са 91 ЦИЦ поена.

За крај, Ђорем нам је описао и један лијеп догађај који је десио у комерцијалном лову.

– У гостима смо имали наша два стална госта Луку и Денијела. Иако је имао прилику да одстрјели вука, Лука је то задовољство препустио свом другу Денијелу.  Овакав гест се ријетко виђа у последње вријеме и баш зато је вриједно споменути га. Денијел је прецизним хицем дошао до свог првог трофеја вука. Могу да кажем да су оба били пресрећни, а ми домаћини одушевљени овако лијепим гестом, каже Слободан.

У Ловачком удружењу “Загорје“ надају се да ће следећа година бити још успјешнија.

МП

Be the first to comment

Leave a Reply