Минић: Ускоро састанак са делегацијом из Србије

Бањалука – Представници Ловачког савеза и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС на опрезу су због појаве афричке куге свиња на фармама у сусједству, а до краја седмице требало би да се састану и са надлежнима из Србије.

Рекао је то за “Глас Српске” предсједник Ловачког савеза РС Саво Минић, нагласивши да ће ловци слиједити упутства ресорног министарства и пратити ситуацију на терену.

– Опрез је пријеко потребан зато бих позвао све ловце, посебно оне који иду у лов у Србију да воде рачуна јер се афричка куга може пренијети и путем додира, гардеробе и чизме – рекао је Минић након састанка са надлежнима из министарства. Додао је да је у сталном контакту и са представницима Ловачког савеза Србије.



– Афричка куга се појавила у Младеновцу, у дијелу земље који није баш свињарски крај, тако да присуство већег броја свиња на одређеном подручју не значи нужно да ће се баш ту јавити болест – додао је Минић.

Због појаве афричке свињске куге у Србији, Канцеларија за ветеринарство БиХ је у понедјељак забранила увоз свињског меса из Србије у БиХ.

М. Л.

Be the first to comment

Leave a Reply