Мирко Поповић поново побједник 28. ловачке “Лажијаде”

Мирко Поповић из Омарске побједник је 28. ловачке “Лажијаде”, манифестације у којој се такмичари надмећу у измишљању невјероватних ловачких прича.
Њему је титулу “најлажова” донијела прича о догађају са “сафарија код брата у Африци и лову на змију – боу и мајмуне који му скандирају након што је акција успјешно завршена”.

“Стварно је све истина и да имам брата тамо и да сам ишао код њега, једино што ја нисам ловац и увијек понављам да ово нису лажи него шаљиве приче које су ту да увеселе нас и све госте”, рекао је Поповић.



Ова јединствена ловачка манифестација, коју традиционално организује Ловачко удружење “Срндаћ” из Омарске, привукла је и ове године велики број љубитеља лова из Републике Српске, Србије и Словеније.

Централни догађај вечери, као и сваке године, било је такмичење у причању ловачке приче, а Поповић је добро насмијао све присутне у салону “Пети неплан”, гдје је синоћ одржано ово дружење ловаца.

Међу девет испричаних прича најбоља је била Поповићева, који каже да није увијек све до приче колико до начина како се она презентује.

“Све ово је један лијепи обичај, да се ловци састану, друже, запјевају и одморе од свакодневних обавеза”, рекао је Поповић.

Потпредсједник Ловачког савеза Републике Српске Предраг Љубичић изјавио је новинарима да је ово један од познатијих скупова ловаца у Српској.

“Ово је већ скоро три деценије јединствена прилика да се окупимо у овако великом броју, дружимо, провеселимо, насмијемо и дочекамо колеге ловце из других крајева”, рекао је Љубичић.

Организатор ове манифестације је Ловачко удружење /ЛУ/ “Срндаћ” из Омарске, а као и претходних година у гостима су им били чланови ЛУ “Трест” из Петровца на Млави, те чланови ЛУ “Фазан” из Старе Пазове који су били побједници у припреми ловачке чорбе на манифестацији “Дани зиме на Козари”.

Be the first to comment

Leave a Reply