Мотајичко-љевчанска регија дала пуну подршку Минићу

Представници ловаца Мотајичко-љевчанске регије једногласно су одлучили да за предсједника Ловачког савеза Републике Српске у наредном мандатном периоду поново подрже Саво Минић.

Његов четворогодишњи мандат ближи се крају, па су почеле изборне активности у свим регијама Српске, а судећи према првим састанцима, до промјене на врху Ловачког савеза РС не би требало да буде.




Ловство као изузетно важна привредна грана добило је значајан замајац у протеклом периоду, понајвише захваљујући улагањима Владе Републике Српске која је путем министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, ловачким удружењима широм Српске дозначила средства од готово милион марака.

Наравно, највеће заслуге за то иду на Минићев рачун, што су ловци препознали и спремни су да му још једном укажу повјерење.

На састанку у Српцу изабран је и нови предсједник регије, а ову функцију убудуће ће обављати Перо Шмитран из Подградаца, док су за чланове Управног одбора Ловачког савеза РС предложени Предраг Љубичић из Нове Тополе и Горан Савановић из Српца. Предложени су и кандидати из свих ловачких удружења за различите комисије савеза.

Учешће у раду узели су представници ловачких удружења из Подградаца, Градишке, Нове Тополе и Српца, те представник заједничких привредних ловишта Љубић, Мотајица и Просара којима газдује Шумско газдинство Посавина/Градишка, Србац, Прњавор.

 Дејан Јовичић

Be the first to comment

Leave a Reply