Motajičko-ljevčanska regija dala punu podršku Miniću

Predstavnici lovaca Motajičko-ljevčanske regije jednoglasno su odlučili da za predsjednika Lovačkog saveza Republike Srpske u narednom mandatnom periodu ponovo podrže Savo Minić.

Njegov četvorogodišnji mandat bliži se kraju, pa su počele izborne aktivnosti u svim regijama Srpske, a sudeći prema prvim sastancima, do promjene na vrhu Lovačkog saveza RS ne bi trebalo da bude.
Lovstvo kao izuzetno važna privredna grana dobilo je značajan zamajac u proteklom periodu, ponajviše zahvaljujući ulaganjima Vlade Republike Srpske koja je putem ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, lovačkim udruženjima širom Srpske doznačila sredstva od gotovo milion maraka.

Naravno, najveće zasluge za to idu na Minićev račun, što su lovci prepoznali i spremni su da mu još jednom ukažu povjerenje.

Na sastanku u Srpcu izabran je i novi predsjednik regije, a ovu funkciju ubuduće će obavljati Pero Šmitran iz Podgradaca, dok su za članove Upravnog odbora Lovačkog saveza RS predloženi Predrag Ljubičić iz Nove Topole i Goran Savanović iz Srpca. Predloženi su i kandidati iz svih lovačkih udruženja za različite komisije saveza.

Učešće u radu uzeli su predstavnici lovačkih udruženja iz Podgradaca, Gradiške, Nove Topole i Srpca, te predstavnik zajedničkih privrednih lovišta Ljubić, Motajica i Prosara kojima gazduje Šumsko gazdinstvo Posavina/Gradiška, Srbac, Prnjavor.

 Dejan Jovičić

Be the first to comment

Leave a Reply