На ловачкој вечери на Палама се окупило 300 ловаца

ЛСРС златним, сребрним и бронзаним је одредном одликовао 14 чланова из удружења Сарајевско-романијске регије за нарочит допринос у развоју ловства

ПАЛЕ – На Палама је у суботу увече одржано традиционално ловачко вече на коме се окупило око 300 ловаца са подручја Сарајевско-романијске регије и гости из Ужица и Јање.
Ловачки савез Републике Српске тим поводом је златним, сребрним и бронзаним одредном одликовао 14 чланова из удружења Сарајевско-романијске регије за нарочит допринос у развоју ловства.



Дружење ловаца организовало је Ловачко удружење “Јахорина” са Пала чији предсједник Његош Пољаковић каже да је циљ да се представе потенцијали ловства, као и да се допринесе развоју туризма на подручју Сарајевско-романијске регије.

“Овом манифестацијом желимо да покажемо и потенцијале свих наших ловишта. Надамо се великом развоју ловног туризма у будућности, јер за ту грану привреде и спорта имамо све више заинтересованих страних туриста”, рекао је Пољаковић новинарима.

Према његовим ријечима, Ловачко удружење “Јахорина” посједује репрезентативне ловноузгојне и ловнотехничке објекте, од којих пет ловачких домова у које се може смјестити 90 гостију, те шест високих чека које пружају одличне услове за развој комерцијалног лова као специфичне понуде Сарајевско-романијске регије.

Предсједник Ловачког удружења “Подриње” из Јање Зоран Млађеновић каже да се у њиховом равничарском ловишту лове зец, фазан, те да су се прије 50 година побратимили са “Јахорином”, гдје у ловишту имају дивље свиње, медвједи, срнећа дивљач и вук.

Ловачкој вечери присуствовао је и начелник општине Пале Бошко Југовић, који је рекао да је на овом лијепом дружењу примијетио да је лов више од спорта, туризма и љубави и да га треба његовати.

Он је додао да општина подржава ову манифестацију и финансијски и материјално, што ће радити и у будућности, те ловцима пожелио добар поглед.

На свечаности је организована томбола, а главна награда је ловачко одијело.

Ловачко удружење “Јахорина” основано је 1947. године. Писани трагови организованог бављења ловом старији су више од стотину година у односу на годину оснивања Удружења.

Ловиште којим газдује Ловачког удружења “Јахорина” простире се на подручју општина Пале и Источни Стари Град на површини од 37.447 хектара. Удружење броји 315 чланова организованих у четири секције.

СРНА

Be the first to comment

Leave a Reply