На подручју ЛУ Вучјак отворен лов на ниску дивљач

У ЛУ „Вучјак“ у суботу, 28. септембра отворена је зимска ловна сезона 2019/2020 на ниску дивљач.

Домаћин прославе овогодишњег отварања била је ловачка секција „Сијековац“. Иако се није ловило, отварање зимске сезоне обиљежено је дружењем, а ловци који су заљубљеници ловачког такмичења, учествовали су у гађању глинених голубова у „Трап“ дисциплини.



У тој ловачкој вјештини осим домаћух екипа били су и пуцачи из Ловачког удружења „Озрен“ Петрово и Ловачког удружења „Фазан“ Вукосавље .

У овој дисциплини најуспјешнија екипа била је екипа из Вукосавља која је освојила прво мјесто, друго мјесто освојила је екипа из Ловачкке секције „Винска“, а треће мјесто припало је Ловачкој секцији „Барица“.

Најбољи пуцач у овој дисциплини био је Јово Јосиповић из секције „ Барица“.

Отварањем лова постала је традиционална и уз добру организацију прославе гдје су присутни начелник општине Брод Илија Јовичић те гости секретар ЛСРС Живојин Лазић, те предсједници Ловачког удружења из Дервенте и Станара.

Позив на доставу ловачких трофеја

Комисија за оцјену ловачких трофеја срндаћа обавјештава све чланове Л.У. „Вучјак“ Брод да у канцеларију ловачког удружења доставе роговље срндаћа најкасније до четвртка 03.10.2019. године како би комисија приступила оцјењивању истих.

 

Be the first to comment

Leave a Reply