На подручју ЛУ „Змијање“ ничу ловачке куће

Ловачка група „Благојевићи“ започела је изградњу ловачке куће у секцији Мајдан, која ће бити трећи ловни објекат овог типа у поменутој секцији. Изградњу куће финансирају ловци ове групе, док ће засигурно имати и финансијску подршку удружења.

Истовремено ловци секције Кола, на челу са предсједником Миладином Јелићем обезбиједили су земљиште за изградњу куће. Земљиште површине 800 квадрата донирао је Миле Милаковић, а биће укњижено на Ловачко удружење „Змијање“.



Бањалучко удружење успјешно је одржало и редовну Скупштину на којој су усвојени извјештаји свих органа за прошлу годину, те су донесени закључци за наредну ловну годину.

Кроз извјештаје органа могло се видјети да је протекла година била успјешна у сваком сегменту газдовања. Наиме, планирана реализација одстрела готово свих врста дивљачи је извршена у потпуности, те су спроведене све мјере на плану узгоја и заштите дивљачи. Констатовано је да је у ловиште унесено 14 тона кукуруза у зрну, двије тоне соли, као и 500 јединки фазанске дивљачи. Такође, у ловишту је у протеклој години изграђен велики број објеката. Према усвојеном плану за наредну годину, у ловиште се намјерава унијети и зечија дивљач, те извршити изградња  новог хранилишта за медвједа са савременом чеком за осматрање и лов медвједа, вука и вепра, на локалитету Тисовац у секцији Бочац.

Овим су и формално створени услови за почетак ловне сезоне 2019/2020, која је почела 1. јуна и то ловом срндаћа.

Дарко Јованић

Be the first to comment

Leave a Reply