Održana državna izložba pasa svih rasa u Bijeljini

Bijeljina je od davnina poznata po dobro razvijenoj  lovnoj i sportskoj kinologiji, a neposredna blizina republika Srbije i Hrvatske čine kinološke manifestuje u ovom gradu izuzetno zanimljivim i dobro posjećenim.

U nedelju 22.aprila po lijepom sunčanom danu na ovogodišnju izložbu u Bijeljinu odazvali su se skoro svi koji su prijavili svoje pse njih oko 250.

Podmlađeno rukovodstvo Kinološkog udruženja Semberija sa predsjednikom Popić Savom uložilo je ogroman trud da ova manifestacija bude dobro organizovana.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić  koji i sam gaji rasne lovne pse, a Gradska uprava je i finansijski pomogla ovu manifestaciju.

Na izložbi su pse ocjenjivale kinološke sudije Bojan Čenić iz Banjaluke, Tomislav Čanić iz Gradiške i Vojislav Al Dagistani iz Beograda.

Nakon pojedinačnog ocjenjivanja svakog psa i rangiranja u rasama po starosnim kategorijama izabrani su prvaci rasa.

U svečanom završnom dijelu ove manifestacije veliko zanimanje izazvalo je revijalno takmičenje dijete i pas, a organizatori su svim mladim vodičima uručili medalje. Tri prvoplasirana psa su dobili pehare i hranu za pse.

Nakon izbora najljepših mladih pasa u kategorijama do 9 mjeseci starosti izabrani su i najljepši parovi i odgajivačke grupe.

Poslije toga uslijedio je izbor od svih prvaka rasa za prvaka FCI grupa , pa izbor najljepših mladih pasa koji se biraju iz Prvaka razreda mladih.

U finalnom dijelu od pobjednika FCI grupa izabrana su i tri najljepša psa izložbe.

Svi pobjednici su dobili pehare kojih je bio veliki broj i kvalitetnu hranu za pse.

I na kraju da pomenemo izložba je održana na lijepo uređenim travnatim terenima Etno sela Stanišići sa izuzetno velikim brojem posmatrača,  a ovom prilikom se organizator uahvaljuje Stanišićima  na besplatno ustupljenom prostoru za održavanje izložbe i korištenje prostranog parking prostora. 

Božić Miladin

 

Be the first to comment

Leave a Reply