Podrška lovaca Dobojsko  – Modričke regije Savi Miniću

Sjednica Savjeta Dobojsko-Modričke regije održana je 12. novembra 2019. godine u prostorijama Svadbenog salona Vidić Petrol u Brodu. Pored predsjednika udruženja Regije Mirka Vidića, prisustvovao je  predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić koji je u svom obraćanju pozdravio sve prisutne i poželeo sretan rad, kao i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić.

Marko Vidić predsjednik regionalnog savjeta Dobojsko –Modričke regije i predsjednik LU „Vučjak“ Brod, pozdravio je prisutne te predložio dnevni red.

Na dnevnom redu su se najprije našli izvještaji sa predhodne sjednice, te izvještaj predsjednika Komisije za lovno streljaštvo, koji su jednoglasno usvojeni.  
U nastavku je razgovarano o predstojećim izborima za rukovodstvo LSRS.

Predsjednik Dobojsko – Modričke  regije Marko Vidić u svom govoru je istakao:

– Savo Minić kao predsjednik Saveza do sada je učinio veoma mnogo na razvoju lovstva.. Navešću samo neke od njih; ulaganja od dva puta po 500.000 KM u poslednje dvije godine od strane Vlade Republike Srpske, kroz saradnju sa resornim Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uspostavljena je odlična saradnja u pogledu organizovanja lovačkih ispita, lovočuvarskih ispita i ispita za ocjenjivače trofeja. Lovišta su dobila nove lovno-tehničke i lovno-uzgojne objekte. Zato predlažem da goospodin Savo Minić i danje ostane kao predsjednik LSRS – zaključio je Vidić

Predsjednici Udruženja Regije podržali su navedeni stav Marka Vidića i pružiće punu podršku Savu Miniću na predstojećim izborima.

U nastavku sjednice predloženi su kandidati za stalna radna tijela i komisije o čijem izboru će odlučivati novi saziv Upravnog odbora LSRS.

Pod tekućim pitanjima, predsjednik Marko Vidić, predsjednik LU „Vučjak“ Brod, predložio je da se odrede datumi održavanja značajnih manifestacija u Dobojsko – Modričkoj regiji kako bi se usaglasili da se ne desi kao  raniji godina da se u isto vrijeme dešavaju dvije ili više manifestacija u isto dan, i  obavjestio je prisutne da će tradicionalna „Šakalijada u Brodu L.U. „Vučjak“ Brod po ranije dogovorenom biti tradicija da se održava prve subote u februaru, odnosno 1. februar 2020. godine,

Nakon završetka sjednice domaćini su priredili lovačku večeru gdje su se svi družili i razmjenjivali svoja iskustva.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply