Радован Вишковић: Ловци су одговорна и друштвено корисна организација

Милићи – Хајка на вука у Милићима, у којој је учествовало скоро 300 ловаца из регије Бирач и гостију из региона, данас није дала резултат, али су је учесници оцијенили успјешном.
У хајци на вука учествовао је и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, који је предсједник Ловачког удружења “Комић” из Милића.

Вишковић је рекао Срни да је мета био вук, али да лов и одстријел нису једини разлози окупљана ловаца и организовања оваквих акција.

“Ловци су одговорна и друштвено корисна организација. Ми радимо различите послове, од пошумљавања, заштите природе и дивљачи, до заштите имовине наших грађана, поготово оних који живе у сеоским подручјима и трпе штете од напада вукова”, прецизирао је Вишковић.



Главни лововођа у милићком удружењу Синиша Алексић испричао је Срни да су вукови примијећени и да је на њих пуцано, али да ниједан није погођен.

Алексић је објаснио да је хајка била организована на двије локације, према планини Радава и у рејону села Заграђе.

“Имали смо лијепо вријеме и право ловачко дружење, које је крунисано заједничким ручком за све учеснике хајке”, рекао је Алексић.

Ловачко удружење из Милића окупља око 200 редовних и 50 почасних чланова. Прошле године аплицирало је за средства која је за потребе развоја ловства обезбиједила Влада Републике Српске. Од добијених средстава купљена је опрема за заштиту шумске дивљачи.(Срна, фото: Миладин Божић)

Be the first to comment

Leave a Reply