Рајко Понорац: Утврдити ко је одговоран за убијање паса у центру Котор Вароша

Котор Варош – Предсједник Надзорног одбора Ловачког удружења “Узломац” Котор Варош Рајко Понорац изјавио је Срни да је став удружења да не треба вршити одстрел паса, а посебно не у градском подручју.
“У складу са тим ставом ни за посљедњи одстрел у центру Котор Вароша није донесена никаква одлука органа жУзломцаж и наш став је да треба детаљно испитати овај случај који је узнемирио Которварошане и утврдити евентуалну одговорност свих у ланцу”, рекао је Понорац.

Он је истакао да Ловачко удружење “Узломац” мора бити на располагању истражним органима како би било утврђено да ли су његови чланови убијали псе на улици у центру Котор Вароша.

“Не смије бити ништа прикривено и мора бити утврђена истина”, рекао је Понорац и додао да су которварошки ловци посљедњи пут учествовали у организованом одстрелу паса луталица прије десетак година.

На улицама Котор Вароша у уторак су осванули лешеви власничких паса који су током ноћи побијени, а Свјетлана Трифуновић из Омладинског волонтерског пројекта, која се годинама бави заштитом паса луталица, рекла је да ово није први случај, али да сада има доказе да су псе усмртили чланови Ловачког удружења “Узломац”.

Полиција је покренула истрагу да би утврдила ко је побио псе у Котор Варошу, а у Полицијској управи Бањалука данас су истакли да још раде на прикупљању доказа.

Предсједник Ловачког удружења “Узломац” Недељко Гламочак тврди да Удружење није организовало одстрел паса и да треба да одговара ко год је то урадио, а да ће у случају да су то учинили чланови удружења, одговарати дисциплински.

Из Ловачког савеза Републике Српске ће се о наведеном случају огласити након утврђивања чињеничног стања на терену.

Be the first to comment

Leave a Reply