Rajko Ponorac: Utvrditi ko je odgovoran za ubijanje pasa u centru Kotor Varoša

Kotor Varoš – Predsjednik Nadzornog odbora Lovačkog udruženja “Uzlomac” Kotor Varoš Rajko Ponorac izjavio je Srni da je stav udruženja da ne treba vršiti odstrel pasa, a posebno ne u gradskom području.
“U skladu sa tim stavom ni za posljednji odstrel u centru Kotor Varoša nije donesena nikakva odluka organa žUzlomcaž i naš stav je da treba detaljno ispitati ovaj slučaj koji je uznemirio Kotorvarošane i utvrditi eventualnu odgovornost svih u lancu”, rekao je Ponorac.

On je istakao da Lovačko udruženje “Uzlomac” mora biti na raspolaganju istražnim organima kako bi bilo utvrđeno da li su njegovi članovi ubijali pse na ulici u centru Kotor Varoša.

“Ne smije biti ništa prikriveno i mora biti utvrđena istina”, rekao je Ponorac i dodao da su kotorvaroški lovci posljednji put učestvovali u organizovanom odstrelu pasa lutalica prije desetak godina.

Na ulicama Kotor Varoša u utorak su osvanuli leševi vlasničkih pasa koji su tokom noći pobijeni, a Svjetlana Trifunović iz Omladinskog volonterskog projekta, koja se godinama bavi zaštitom pasa lutalica, rekla je da ovo nije prvi slučaj, ali da sada ima dokaze da su pse usmrtili članovi Lovačkog udruženja “Uzlomac”.

Policija je pokrenula istragu da bi utvrdila ko je pobio pse u Kotor Varošu, a u Policijskoj upravi Banjaluka danas su istakli da još rade na prikupljanju dokaza.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” Nedeljko Glamočak tvrdi da Udruženje nije organizovalo odstrel pasa i da treba da odgovara ko god je to uradio, a da će u slučaju da su to učinili članovi udruženja, odgovarati disciplinski.

Iz Lovačkog saveza Republike Srpske će se o navedenom slučaju oglasiti nakon utvrđivanja činjeničnog stanja na terenu.

Be the first to comment

Leave a Reply