Ревирна акција на смањењу бројности предатора на Крњину

У оквиру годишњег плана кориштења ловишта Добој 31.03.2019. је одржана ревирна акција на смањењу бројности предатора у ловишту Добој.

Носиоци активности су биле ловачке секције са Крњина, а акцији су се одазвале и све ловачке секције са Озрена, Вучијака и Требаве.

 

Учесници акције су уживали у бројности диваљчи у дијелу ловишта који је био предмет акције, а највише је било срнеће дивљачи, фазана и зеца.

Посебно је изеннађујућа бројност шљуке и дивље свиње. У оквиру акције одстријељена су три шакала и једна лисица чиме је акција у потпуности успјела.

Два шакала је одстријелио предсједник удружења, а трећег ловац из секције Костајница Бојан Ристић.
Предсједник удружења се захвалио свим учесницима акције и нагласио да је ово изборна година у оквиру које треба да бирамо успјешене људе које водити секције у наредном периоду, те је том приликом уручио и бронзане ордене Ловачког савеза Републике Српске главном лововођи удружења Душку Лазаревићу и члану Управног одбора Синиши Божичковићу. Будућност овог удружења и ловства Добоја почива на чињеници колико се дуго сјећамо прошлости, нагласио је предсједник удружења.

ФБ ЛУ Фазан Добој

Be the first to comment

Leave a Reply