Sabor lovaca na Babinom brdu okupio 600 ljubitelja lova

Na Babinom brdu u nedjelju 29. septrembra održan je 25. Sabor lovaca, kojim se svake godine obilježava otvaranje lovne sezone.

Cjelodnevna manifestacija počela je u jutarnjim časovima takmičenjem u gađanju glinenih golubova, a nastavljena druženjem uz muziku i tombolu.

Domaćini ovogodišnje smotre lovaca je livačka sekcija Derventa, inače najbrojniji dio Lovačkog udruženja „Motajica“.Predsjednik te sekcije Zikret Gračankić istakao je da su derventski lovci ugostili više od 600 lovaca iz cijele BiH.
– Sreća je kad su sa nama ljudi iz svih krajeva, od Velike Žepe, preko Ilijaša, Bijeljine i drugih gradova, jer mi važimo za dobre domaćine. Ovo smo organizovali uz veliku pomoć predsjednika udruženja Darka Bećarevića – rekao je Gračankić zahvalivši se svim ljubiteljima lova koji su uveličali smotru.

Bećarević je istakao da je riječ o tradicionalnom druženju, a podsjetio je da je u proteklih godinu udruženje nastojalo da unaprijedi uslove svim lovcima.

-U godini iza nas uspjeli smo da renoviramo naše strelište, u koje smo uložili nešto više od 2.000 maraka, a nastojaćemo da i ubuduće realizujemo slične projekte. Duži niz godina smo udruženje koja na ovakav način otvara lovnu sezonu, a moram da kažem među malobrojima. Svake godine nas se skupi oko 600, što domaćih lovaca, što kolega iz okolnih udruženja i FBiH – rekao je Bećarević istakavši da udruženje ima odličnu saradnju sa Lovačkim savezom RS i lokalnom zajednicom.

Svečanom otvaranju lovne sezone prisustvovali su, između ostalih, predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić, zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić i brojni drugi gosti.

Minić je tom prilikom istakao da je Lovački savez RS je velika i snažna, moćna i najbolja nevladina organizacija.
– Mi imamo 23.000 ljudi, gazdujemo lovištima i usuđujem se da kažem da smo najpristojniji. Vi ste jedna od najjačih karika saveza, a ovom prilikom pozivam vas sve na predstojeći Sajam lova i ribolova u Banjaluku, kojem će prisustvovati i predstavnici iz Srbije i inostranstva. Biće to prilika da pokažemo svoje trofeje i da sve regije daju svoj doprinos – rekao je Minić ističući da je cilj da Lovački savez RS u predstojećih pet godina postane najjači na Balkanu.

Dobar pogled i uspješnu sezonu lovcima je poželio i Siniša Jeftić koji je istakao da lokalna zajednica ima dobru saradnju sa lovcima, te se nada da će tako biti i ubuduće.

Uobičajeno je da se tokom svečanog otvaranja spomenu oni koji su doprinijeli razvoju lovstva na području opštine, a ove godine titulu zaslužni lovac ponijeli su Nedeljko Liščić, Nedeljko Latinović, Risto Kuzmanović, Adil Mehmedović, Alija Slomić i Milan Milanović.

Rezultati takmičenja na nivou udruženja

Pojedinačno:
1. Radenko Kuzmanović
2. Nenad Čečavac
3. Radivoje Đalić

Ekipno:
1. Sekcija Lužani
2. Sekcija V. Sočanica
3. Sekcija Pojezna

Ukupni plasman:

Pojedinačno:
1. Nenad Čečavac
2. Mladen Milošević
3. Milen Kitanović

Ekipno:
1. Stanari 2
2. Prijatelji
3. Semberija iz Bijeljine

derventskilist.net

 

Be the first to comment

Leave a Reply