Друга шакалијада у Броду окупила преко 600 ловаца

 Уловљено седам шакала, пет лисица, куна и дивља мачка БРОД – Ловачко удружење „Вучијак“ и Туристичка организација Брод организовали су у Лијешћу код Брода 2.Шакалијаду на којој је учествовало 600 И више ловаца из земље и иностранства.

Према речима Марка Видића, председника бродског удружења „Вучијак“ уловљени су седам шакала, пет лисица, једна дивља куна и једна дивља мачка. „Презадовољни смо овом манифестацијом. Желимо да ово буде традиција. Дакле, први викенд у фебруару сваке наредне године биће Шакалијада код нас. За овакву манифестацију ове године могао је улов бити и већи, али добро је. Време је послужилио. Наследили смо ово од наших старијих ловаца. Не само да идемо да нешто одстрелимо него и да се дружимо, размењујемо искуства. Свега има, осим политике. Лов политику не воли“, рекао је Марко Видић.



Начелник општине покровитељ манифестације Покровитељ 2. Шакалијаде био је Илија Јовичић, начелник Брода.

 „Ово је била ловно – туристичка манифестација. Она пружа могућности за искрено дружење и јако сам задовољан. Ово је покушај заштите од опасног штеточине, али и прилика за велико дружење. Ово је шанса, позивница за многе да нас сваке наредне године посете. Сјајна је ово манифестација и она ће бити уврштена у календар значајних датума и догађаја наше локалне заједнице“, рекао је Јовичић.

Манифесатацију је испратио и Саво Минић, председник Ловачког савеза РС.

„Шакалијада је добра прича коју треба неговати у наредном периоду. Томе потврђује и близу 600 људи који су били учесници. Ловци најмање пажње посвећују убијању, него узгоју и заштити дивљачи. Три сата трајао је лов на предраторе, а скоро 10 часова трајало је дружење нас ловаца. Добојско – модричка регија једна је од највећих у РС у погледу лова. Изузетно ми је драго када видим масовност у овом погледу. Ловачки савез РС ће уз хајке на вука на Озрену, у Шипову, на Чемерници и бродску манифестацију уврстити у свој календар. Ловачки савез РС ће до краја године, надам се, имати 25.000 чланова“, најавио је Минић.

Биће то могућност да се добије ко зна колико догађај.

Be the first to comment

Leave a Reply