“Шакалијада” у Лужанима окупила 300 ловаца, пала два улова ФОТО

У организацији Ловачког удружења „Мотајица” у суботу је одржана друга по реду „шакалијада”, која је окупила око 300 домаћих ловаца и гостију из бројних градова БиХ, а одстријељена су два и шакала.

Са зборног мјеста у Лужанима ловачке екипе распоредиле су се по ловишту, а шакали су одстријељени између Шушњара и Зеленика гдје је организована акција у којој је учествовало до 100 ловаца.



Поред те локације, друга акција се дешавала на потезу Жеравац-Босански Лужани и у њој је учествовало око 200 ловаца, али због дубине снијега и „немирне руке” нису имали много успјеха.

Највише среће и вјештине имали су домаћи ловац Ново Игњић и члан Ловачког удружења „Ловац” из Високог Аниз Длакић.

– У Дервенту долазим већ дуже вријеме и ловим са колегом Зикретом Грачанкићем и његовом екипом, а ово ми је први одстријељени шакал у каријери, па сам на овај начин обогатио лични улов јер сам раније одстријелио вука и бројне друге животиње. Данас је било перфектно, организација је на нивоу и засигурно је да ћемо поново доћи – рекао је Длакић.

Организацијом су задовољни и домаћи ловци, који истичу да су нарочито поносни да добру посјету ловаца из других средина.

– Лов је био успјешан, два погона на потезу Зеленика кренула су из два правца тако да смо успјели да одстријелимо два шакала. Ипак, најсрећнији смо што су се сви ловци вратили здрави и срећни у базу – рекао је Перо Пејић истакавши да су у „шакалијади” учествовали његови гости из Теслића, у који и он радо иде да лови.

Предсједник ЛУ „Мотајица” Дарко Бећаревић рекао је да је овогодишња хајка била успјешна првенствено због чињенице да су сви ловци уживали у дружењу након завршеног лова.

– Циљ лова је да се дружимо, а велико хвала свима вама који сте дошли данас и дан провели у нашем ловишту. Уз мало више среће могли смо одстрел утростручити, али смо задовољни. Надам се да ће ово наше окупљање, које смо први пут организовали прошле године, постати традиционално – рекао је Бећаревић захваливши се и предсједнику Ловачког савеза РС Сави Минићу на присуству и подршци у организацији.

Минић је поздравио дервентску „шакалијаду” и све учеснике, те рекао да подршка дервентским ловцима неће изостати ни убудуће.

Дервентски лист

 

Be the first to comment

Leave a Reply