“Šakalijada” u Lužanima okupila 300 lovaca, pala dva ulova FOTO

U organizaciji Lovačkog udruženja „Motajica” u subotu je održana druga po redu „šakalijada”, koja je okupila oko 300 domaćih lovaca i gostiju iz brojnih gradova BiH, a odstrijeljena su dva i šakala.

Sa zbornog mjesta u Lužanima lovačke ekipe rasporedile su se po lovištu, a šakali su odstrijeljeni između Šušnjara i Zelenika gdje je organizovana akcija u kojoj je učestvovalo do 100 lovaca.Pored te lokacije, druga akcija se dešavala na potezu Žeravac-Bosanski Lužani i u njoj je učestvovalo oko 200 lovaca, ali zbog dubine snijega i „nemirne ruke” nisu imali mnogo uspjeha.

Najviše sreće i vještine imali su domaći lovac Novo Ignjić i član Lovačkog udruženja „Lovac” iz Visokog Aniz Dlakić.

– U Derventu dolazim već duže vrijeme i lovim sa kolegom Zikretom Gračankićem i njegovom ekipom, a ovo mi je prvi odstrijeljeni šakal u karijeri, pa sam na ovaj način obogatio lični ulov jer sam ranije odstrijelio vuka i brojne druge životinje. Danas je bilo perfektno, organizacija je na nivou i zasigurno je da ćemo ponovo doći – rekao je Dlakić.

Organizacijom su zadovoljni i domaći lovci, koji ističu da su naročito ponosni da dobru posjetu lovaca iz drugih sredina.

– Lov je bio uspješan, dva pogona na potezu Zelenika krenula su iz dva pravca tako da smo uspjeli da odstrijelimo dva šakala. Ipak, najsrećniji smo što su se svi lovci vratili zdravi i srećni u bazu – rekao je Pero Pejić istakavši da su u „šakalijadi” učestvovali njegovi gosti iz Teslića, u koji i on rado ide da lovi.

Predsjednik LU „Motajica” Darko Bećarević rekao je da je ovogodišnja hajka bila uspješna prvenstveno zbog činjenice da su svi lovci uživali u druženju nakon završenog lova.

– Cilj lova je da se družimo, a veliko hvala svima vama koji ste došli danas i dan proveli u našem lovištu. Uz malo više sreće mogli smo odstrel utrostručiti, ali smo zadovoljni. Nadam se da će ovo naše okupljanje, koje smo prvi put organizovali prošle godine, postati tradicionalno – rekao je Bećarević zahvalivši se i predsjedniku Lovačkog saveza RS Savi Miniću na prisustvu i podršci u organizaciji.

Minić je pozdravio derventsku „šakalijadu” i sve učesnike, te rekao da podrška derventskim lovcima neće izostati ni ubuduće.

Derventski list

 

Be the first to comment

Leave a Reply