Савезна изложба паса свих раса у Бијељин

На 19. савезну изложбу паса средином априла у Етно селу Станишићи изведено је спреко 250 паса из 56 раса.

Подмлађено руководство Кинолошког удружења Семберија са предсједником Савом Попићем и овај пут било на висини задатка, а судили су Радован Мазалица, Предраг Узелац, Ивана Голубовић, Драган Бабић и Жика Митровић.

Вођа изложбе је био стари Раденко Божић, а делегат КСРС  Бојан Ченић.



Пространи травнати терени са пратећом инфра структуром учинили су пријатан боравак излагачима којих је било из цијеле БиХ и земаља у окружењу али и бројној публици која до сада није виђена на изложбама паса.

Изложбу је у име града Бијељине отворио Предраг Јовић замјеник министра за људска права и избјеглице у БиХ.

”Све више наших суграђана за кућног љубимца има пса,а од давнина је познато да је пас човјеков нај вјернији пријатељ, због чега није случајно да имамо оволики број излагача али и посјетилаца на изложби. Ово је велики догађај за Бијељину,промоцију Етно села и наших туристичких потенцијала. Очекујемо да ће од наредне године ова манифестација прерасти у међународну.” истакао је Јовић. Предсједник кинолошког савеза Републике Српске Предраг Узелац навео је да су до сада постојале три међународне изложбе а да је договорено да се од наредне године тај број повећа на седам. “Очекујемо да ће се изложба у Бијељини наћи међу тих седам државних манифестација с обзиром на велики број излагача и посјетиоца предходних година,као и висок ниво организације” истакао је Узелац.

“Људи данас узгајају псе као љубимце,чуваре кућа,помагаче у лову а изложба је прилика да власници своје најквалитетније примјерке покажу публици,што је врло интересантно за излагаче, тако и за посјетиоце ове изложбе – истакао је међународни кинолошки судија Раденко Божић који је био вођа ове изложбе.

Током оцјењивања паса највеће занимање је било око ринга гдје су оцјењивани пси гоничи

Судија Предраг Узелац је детаљно образложио оцјену и рангирање сваког пса што је била једна корисна врста едукације за посматраче.

И у другим ринговима је било врло живо, а нијансе су одлучивале ко је побједник.

Манифестација Дијете и пас ће остати забиљежена као догађај са највише аплауза и бодрења а слике у прилогу говоре о томе.

За све побједнике у свим такмичарским категоријама организатори су обезбједили квалитетне пехаре и врхунску храну за псе Пурина про план.

Божић Миладин

 

Be the first to comment

Leave a Reply