Шукало и Ћелић најсрећнији међу хиљаду ловаца u хајци на вука на Чемерници FOTO/VIDEO

Саво Шукало и Марко Ћелић запамтиће сигурно боље него осталих 1.000 ловаца 11. манифестацију “Дани вука Чемерница 2019.” јер су имали највише среће и најмирнију руку одстријеливши вукове.

Сваки ловац машта да бар једном у животу надмудри опасну звијер. Великој већини њих тај сан не постане јава. Шукало и Ћелић од сада спадају у групу срећника.

– Када сам кренуо у хајку дјеца су ме питала где ћу, одговорио сам им више у шали да идем одстеијелити вука. Ето испунио сам олако дато обећање. Вјерујте да не знам шта бих рекао од силног узбуђења. У каријери сам одстријелио доста остале дивљачи, али је ово врхунац. Волио бих још када би ми некада на нишан дошла и дивокоза, али не треба бити нескроман – рекао је Шукало, иначе члан ЛУ “Поткозарје” из Пискавице.



Плато подно Чемернице и Тисовца био је буквално крцат.

Највеће зборовање ловаца у Српској окупило је љубитеље природе и доброг друштва из Српске, ФБиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Аустрије…

Домаћин ЛУ “Змијање” још једном је положио испит иако сви који су бар једном изашли у лов знају колико је тешко устројити 1.000 људи и побринути се, прије свега, за њихову безбједност.

– Било је заиста лијепо дружење, што је уосталом нама као организаторима најважније. Ово је мјесто дружења, добрих међуљудских односа, а ако се поклопи да буде и улов, онда не можемо да не будемо задовољни. Из године у годину трудимо се да додатно подигнемо љествицу и са поносом могу да кажем да успијевамо у томе уз помоћ Ловачког савеза РС и Туристичке организације Бањалуке, те бројних спонзора – рекао је предсједник ЛУ “Змијање” Дарко Ћулум.

Поносан је био и предсједник ЛС РС Саво Минић који је уз размјену поклона са домаћинима нагласио да је скуп од 1.000 ловаца најљепша могућа слика Савеза.

– Посљедња субота у фебруару подвучена је у календарима многих ловаца који практично годину унапријед знају гдје и како ће провести тај дан. Дочекати скоро 1.000 људи и побринути се да све прође без најмањег инцидента велики је сложен посао. Поносан сам што имамо удружења која су спрема да се ухвате у коштац са изазовом, а ми као кровна организација увијек спремни да помогнемо. Ове године се погодило да исти дан буде и хајка на Озрену, чуо сам да је и тамо било изузетно лијепо, па сума сумарум могу да кажем да је ову суботу око 2.000 ловаца било у лову, што је импозантан број – рекао је Минић.

Д. Репија фото: В. Стојаковић

 

Be the first to comment

Leave a Reply