Три скупштине Ловачког удружења Семберија у једном дану

Осамнести април ове године остаће упамћен као врло важан датум у историји Ловачког удружења Семберија из Бијељине, наиме одржане три скупштине у једном дану.
Након проведених избора у свих 17 ловачких секција Управни одбор је почетком овога мјесеца заказао изборну, редовну и Свечану скупштину.



Досадашњи резултати на узгоју и заштити дивљачи али и изградњи ловно техничких објеката али и добрих међу -људских односа били су опредјељење свих делегата да једногласно дају повјерење досадашњем руководству са предсједником Управног одбора Василијом Савићем и предсједником скупштине Мићом Мићићем .
У току редовне скупштине једногласно су усвојени Извјештај о раду органа удружења, Извјештај надзорног одбора и финансијски извјештај за 2018. годину који је у плусу за 118.752 конвертибилне марке.
Прошла година остаће запамћена по великим радовима и улагањима у ловиште и ловно техничке објекте.
Изграђено је преко 100 високих чека, исто толико солила, изграђена су нова прихватилишта за фазанску дивљач у која је унешено 5.500 комада фазанске дивљачи.
Изграђене су нове волијере на фазанерији, а сами објекат фазанерије је реновиран и проширен.
Купљене су и три ловачке куће уз помоћ матичних ловаца у ловачким секцијама Љељенча, Дворови и Амајлије.
На свечану скупштину која је уприличена у свечаном салону Монако присуртни су били Саво Минић Предсједник ЛСРС Саво Минић, чланови Управног одбора ЛСРС Лазар Стевановић и Здравко Илић, секретар савеза Живојин Лазић, градоначеник Бијељине Мићо Мићић, предсједник Скупштине града Славиша Марковић, народни посланици и директори фирми. На прослави у Бијељини били су и побратими из Ердевика, Бингуле и Власенице, представници ловачких удружења Ловне регије Семберија и Мајевица, представници Ловачког удружења Соко из Козлука.
Овом слављу присуствовали су и стари предсједници ловачког удружења те руководећи људи Центра јавне безбједности Бијељина и представници медијских кућа.
Свечани скуп је уљепшало и 16 ловкиња Ловачког удружења Семберија.
Саво Минић, предсједник Ловачког савеза Републике Српске рекао је обраћајући се скупу да је ово ловачко удружење друго по величини у Републици Српској може бити узор многима не само у ЛСРС већ и много шире.
Највише аплауза побрао је надахнути говор нашег Пере Станивуковића -Мачка из Ердевика.
За овај јубиљеј Ловачко удружење Семберија је на основу свог правилника о награђивању додијелило одређеном броју чланова Захвалнице и Дипломе те статус Заслужни ловац.
Титулу Заслужни ловци од ове године су: Цвијетин Зарић из Амајлија, Цвијетин Панић, Душан Обреновић из Сувог Поља, Неђо Р.Василић из Доње Чађавице, Ђорђо Јовановић из Сувог Поља, Драган Ерић из Батковића и Васо Шкорић из Вршана.
Ловачко удружење Семберија је овом приликом додијелило и признање почасни члан и то Сави Минићи, Миланки Јовановић, Живојину Лазић,Влади Симић,Мустафи Јахић, Илија Пурићу, Петру Станивуковићи ,Браниславу Бабићу, Золики Бали, Пеђи Вуколићу, Браниславу Берићу, Драгану Павловићу, Марку Тодоровићу, Драгољубу Јевтићу, Младен Голићу, Златку Корену и Мирославу Краљевићу.
Плакете Ловачког удружења Семберија Бијељина: ДОО Монако Бијељина, Ловачки савез Републике Српске Бијељина, ДОО FOX STIL СТИЛ Патковача, ДОО Кико Бијељина, ДОО Бранком Бијељина, ЛОРИСТ Нови Сад, Пекара Браћа Лазић Дворови, Гранд салон Бијељина, Новаковић Радосав Велика Обарска, РТ РС – ИТЦ Бијељина, ДАШ Радио, БН Телевизија, Блиц, Полицијска управа Бијељина, Предраг Перковић и Млин Павловић из Црњелова.
На предлог Ловачког удружења Семберија Ловачки савез је наградио одређен број истакнутих појединаца са плакетама, бронзаним, сребреним и златним орденима.
Након уручивања признања настављено је дружење и забава уз музицирање члана Жарета Благојевиа са својим оркестром.

Божић Миладин

Be the first to comment

Leave a Reply